ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Να ποιοι πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα…

Οι παρακάτω πίνακες και στοιχεία, είναι επίσημα, προέρχονται από το Υπουργείο Οικονομικών (Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων) και αφορούν το οικονομικό έτος 2007.

ΕΙΣΟΔΗΜΑ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΟΡΟΣ2

ΦΟΡΟΣ

Βλέπετε ότι το φορολογικό βάρος της Ελλάδας το σηκώνουν κυρίως οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, δηλώνοντας το 68% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος της χώρας, και πληρώνοντας το 50% των φόρων !! Αυτοί που επιλέχθηκαν πρώτοι από την κυβέρνηση, να δώσουν επιπλέον μέρος του εισοδήματός τους, για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους της χώρας μας!!

Την ίδια ώρα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες , δηλώνουν το 15,5% (;;;)του φορολογητέου εισοδήματος της χώρας, και πληρώνουν το 13,6 % των φόρων !!

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι, όσο και να κόψει το κράτος από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, δε θα λυθεί το πρόβλημα. Γιατί, μειώνοντας το μισθό, αυτομάτως μειώνεται και η φορολογία, από την οποία προέρχονται ΤΑ ΜΙΣΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!

Αυτό που λέει η απλή λογική, και που ένα χρόνο τώρα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν, είναι να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή. Όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αρχίσουν να συνεισφέρουν ανάλογα με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΗ, τότε τα έσοδα του κράτους θα βελτιωθούν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους…

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα δεν είναι ότι δεν καταφέρνουν να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, αλλά ότι δε θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή