ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Υπογράψτε τη Διακήρυξη της Ελευθερίας του Διαδικτύου

image Μια νέα πρωτοβουλία για την διατήρηση ενός Ελεύθερου και Ανοικτού Διαδικτύου έχουν αναλάβει εταιρείες, οργανισμοί και απλοί χρήστες του Διαδικτύου από όλο τον κόσμο.
Η κίνηση αυτή ακούει στο όνομα  ’Διακήρυξη της Ελευθερίας του Διαδικτύου’ και προασπίζεται πέντε βασικές αρχές:

  1. Έκφραση: Όχι στη λογοκρισία του Internet
  2. Πρόσβαση: Πρόωθηση της διεθνούς πρόσβασης σε γρήγορα και οικονομικά δίκτυα
  3. Ελευθερία: Διατήρηση του Διαδικτύου ως ένα ανοιχτό δίκτυο όπου καθένας είναι ελεύθερος να συνθεθεί, να επικοινωνήσει, να διαβάσει, να παρακολουθήσει, να μιλήσει, να ακούσει, να δημιουργήσει και να καινοτομήσει...
  4. Καινοτομία: Προστασία της ελευθερίας για καινοτομία και δημιουργία δίχως να απαιτούνται άδειες. Όχι στο μπλοκάρισμα των νέων τεχνολογιών και την τιμωρία των καινοτόμων για τις πράξεις των χρηστών τους.
  5. Ιδιωτικότητα: Προστασία της ιδιωτικότητας και προάσπιση της δυνατότητας των χρηστών να ελέγχουν το πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα και οι συσκευές τους.

Πιστεύουμε ότι ένα ελεύθερο και ανοιχτό Διαδίκτυο μπορεί να επιφέρει ένα καλύτερο κόσμο. Για να διατηρήσετε το Διαδίκτυο ελεύθερο και ανοικτό, καλούμε τις κοινότητες, τις βιομηχανίες και τις χώρες να αναγνωρίσουν αυτές τις αρχές. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην επίτευξη περισσότερης δημιουργικότητας, καινοτομίας και πιο ανοιχτές κοινωνίες.
Συμμετέχουμε σ’ ένα διεθνές κίνημα για την υπεράσπιση των ελευθεριών μας, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε γι’ αυτές.
Συζητήστε γι’ αυτές τις αρχές – είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με αυτές - επιχειρηματολογήστε, μεταφράστε τις απόψεις σας και διευρύνετε τη συζήτηση με την κοινότητά σας - όπως μόνο το Διαδίκτυο μπορεί να καταστήσει δυνατό.
Ελάτε μαζί μας να διατηρήσουμε το Διαδίκτυο ελεύθερο και ανοικτό.”,
αναφέρουν οι δημιουργοί της προσπάθειας αυτής στην ιστοσελίδα τους.
Όσοι λοιπόν από εσάς θέλετε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη Διακήρυξη της Ελευθερίας του Διαδικτύου , να προτείνετε μπορείτε να το κάνετε στην ιστοσελίδα http://www.internetdeclaration.org/freedom , ακολουθώντας τις οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου