ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Δ.Τ: Καταγγελία για το κοινωνικό φροντιστήριο της Περιφέρειας Κρήτης από το Σωματείο εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

Το σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, «Γαλάτεια Καζαντζάκη» , καταγγέλλει το κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, τη Μαθηματική Εταιρεία Ηρακλείου και την Ένωση Φιλολόγων Ηρακλείου. Καταγγέλλεται η συγκεκριμένη «φιλανθρωπική» κίνηση, γιατί πιστεύεται ότι έχει ως κύριο στόχο την προβολή των επιχειρήσεων, και όχι την ουσιαστική βοήθεια.
Το Κράτος καταργεί τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία στην πράξη και οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων καταγγέλλουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναγκάζοντας τους εργαζόμενους...
να δουλεύουν με ωρομίσθια πείνας και να αποδέχονται τις βλαπτικές μειώσεις -μέχρι και 40%- υπό το τρόμο της απόλυσης τους. Υποκρίνονται τους σωτήρες των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών προσφέροντας περιορισμένες θέσεις με περιοριστικά κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια. Τα παιδιά αυτά εντάσσονται στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των φροντιστηρίων χωρίς οι φροντιστηριούχοι να λαμβάνουν υπόψη τους τις γνωστικές τους δεξιότητες και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης καλεί τις οικογένειες που πλήττονται βάναυσα από την αντεργατική πολιτική να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και την επίθεση του συστήματος βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη των εργαζομένων. Η εργατική αλληλεγγύη δεν είναι απλώς διαχείριση της φτώχειας, αλλά κυρίως η στήριξη ενός συλλογικού αγώνα για την ανατροπή κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα κι αποσκοπεί στην πλήρη εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων.
Σωματείο εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» Hρακλείου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου