ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ασυνείδητοι αγρότες συνεχίζουν να … καίνε κλαδιά με ανέμους έντασης 7 μποφόρ (φωτ)!

fvtia
Τι κι αν η Πυροσβεστική υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς βοσκούς και αγρότες της Κρήτης να σταματήσουν να βάζουν φωτιές! Αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι να καίνε είτε τα κλαδιά και τα χόρτα από τα χωράφια τους , με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς. Σε μια τέτοια περίπτωση βρέθηκα μάρτυρας σήμερα λίγο έξω από το Ηράκλειο, σε αγροτική περιοχή, όπου αγρότης έκαιγε τα χόρτα και τα κλαδιά από το αμπέλι του, ενώ οι άνεμοι ξεπερνούσαν σε ένταση τα 7 μποφόρ!!  
Σε κάποια στιγμή οι φλόγες έγιναν τεράστιες...
αλλά ευτυχώς δεν ξέφυγε η κατάσταση. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να γίνει το κακό πολύ εύκολα, αφού τριγύρω υπάρχει αρκετή βλάστηση και καλλιέργειες!
Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να επιλέγουν να κάνουν τέτοιες εργασίες όταν φυσάει τόσο πολύ; Δε σκέφτονται καθόλου; Στις 29 Οκτωβρίου είχαμε 19 ολόκληρες πυρκαγιές στην Κρήτη από τέτοιες αιτίες, από τις 24 που εκδηλώθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, και κινδύνεψε και ολόκληρος οικισμός! Και οι καιρικές συνθήκες ήταν ακριβώς οι ίδιες!!
Το κακό δε θέλει πολύ να γίνει. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται σύνεση, προσοχή και… περισσότερη υπευθυνότητα από γεωργούς και κτηνοτρόφους. Και να είναι σίγουροι ότι θα έρθουν μέρες πιο κατάλληλες για να κάψουν τα κλαδιά  τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου