ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Να μη γίνουμε Κίνα….

Με αυξήσεις μισθών των υπαλλήλων γίνεται προσπάθεια να σταματήσουν οι αυτοκτονίες στη μονάδα παραγωγής Foxconn, στη νότια Κίνα.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία «Hon Hai» μελετά τη δυνατότητα αύξησης των αποδοχών των υπαλλήλων της στην εταιρεία «Foxconn» στην Κίνα, κατά περίπου 20%, μετά τις αυτοκτονίες εργαζομένων σε παραγωγικές μονάδες.Τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι στην Foxconn, που κατασκευάζει το iPhone της Apple, έχουν αυτοκτονήσει από την αρχή του χρόνου, ενώ χθες έγινε και μία απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα» .

Η είδηση αυτή θα πρέπει να προβληματίσει την κυβέρνηση, τους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι νομίζουν ότι με μειώσεις μισθών θα αυξηθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα…. Προς θεού, δε συγκρίνω ούτε τους μισθούς ούτε τις συνθήκες εργασίας της Ελλάδας με την Κίνα…Τουλάχιστον όχι ακόμα… Όμως τα μέτρα για τα εργασιακά που προωθούνται μέσα από το μνημόνιο της Ελλάδας με την τρόικα, σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών και την αύξηση της ανεργίας έχουν ήδη προκαλέσει οικονομική  δυσχέρεια σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας… Και όπως έχει πολλές φορές ειπωθεί από ειδικούς, η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία του ανθρώπου, η οποία επιδεινώνεται και από τις αφόρητες πιέσεις των τραπεζών για εξόφληση οφειλών.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι με τις μειώσεις μισθών (οι οποίοι είναι από τους χαμηλότερους στην ευρωζώνη )ουσιαστικά δε λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους υπουργούς και τους επιχειρηματικούς φορείς. Ήδη έχουμε ακούσει και διαβάσει το τελευταίο διάστημα για αρκετές αυτοκτονίες είτε επιχειρηματιών, είτε εργαζομένων. Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή να μη μετατραπεί η Ελλάδα σε Κίνα στο θέμα αυτό, γιατί τα επόμενα χρόνια εκ των πραγμάτων θα είναι δύσκολα για όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου