ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Πρώτη θέση στην ευρωζώνη η Ελλάδα σε αυξήσεις τιμών

Η Ελλάδα κατείχε και τον Απρίλιο την πρώτη θέση, στην ευρωζώνη, σε αυξήσεις τιμών, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Αυτό έρχεται να δείξει για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα την κάκιστη νοοτροπία των Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να αναλάβουν το μέρος της κρίσης, και αν θέλετε και της ευθύνης, που τους αναλογεί. Έτσι, προκειμένου να μη μειώσουν τα δικά τους κέρδη, προχωρούν σε αυξήσεις των τιμών των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.Και αυτό αφού προηγουμένως, με πρόσχημα την κρίση, έχουν προχωρήσει είτε σε περικοπές μισθών είτε σε απολύσεις του προσωπικού τους. Οι αυξήσεις αυτές στα προϊόντα, σε συνδυασμό και με την αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας στα καύσιμα, εκτινάσσουν τον πληθωρισμό στα ύψη.

Η στάση όμως αυτή των επιχειρηματιών  θα τους γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς ο μισθωτός και ο συνταξιούχος δε θα μπορέσει να καταναλώσει τα προϊόντα τους και να κάνει χρήση των υπηρεσιών τους με αυτές τις τιμές. Αν δεν προχωρήσουν άμεσα στη μείωση των τιμών τους, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προβεί σε αγορές, το επόμενο στάδιο γι’ αυτούς θα είναι το λουκέτο!! Και το λυπηρό είναι ότι πολύ δυστυχώς διαλέγουν το τελευταίο, αρνούμενοι να προσαρμοστούν στις μειώσεις του εισοδήματος των εργαζομένων, που αποτελούν γι’ αυτούς το καταναλωτικό κοινό.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του mega για τις αυξήσεις τιμών και τα περιθώρια κέρδους σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου