Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Κακή βλέπει την κατάσταση της οικονομίας το 98% των Ελλήνων

image «Εξαιρετικά κακή» βλέπει την κατάσταση της οικονομίας το 98% των Ελλήνων, σύμφωνα με το εαρινό ευρωβαρόμετρο, τη στιγμή που ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 77%. Όσον αφορά στις προοπτικές απασχόλησης, «άθλια» βλέπει το 99% των Ελλήνων την αγορά εργασίας.
Οι Έλληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι ανά την ΕΕ, αναφορικά με το πώς βλέπουν το παρόν της οικονομίας, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ενώ μόνο οι Βούλγαροι είναι πιο απαισιόδοξοι για τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, το 49% των Ελλήνων αναφέρει πως είναι άσχημη η κατάσταση στη δουλειά τους, με το 18% να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Κακή και η κατάσταση των νοικοκυριών απαντά το 63% των Ελλήνων –τρίτη υψηλότερη αναλογία στην ΕΕ.
Τα χειρότερα τώρα έρχονται λέει το 75% των Ελλήνων, ενώ οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η κρίση πλέον «φεύγει».
Παράλληλα, σε ερώτηση ποια είναι τα δύο πιο μεγάλα προβλήματα που έχετε, το 54% απαντά «η οικονομική κατάσταση» και ακολουθούν η ακρίβεια με 50% (η αναλογία είναι χαμηλότερη από 11 άλλες χώρες), η ανεργία(23%), το συνταξιοδοτικό(17%) και η υψηλή φορολογία (13%).
Στην ερώτηση «τι περιμένετε να συμβεί τους επόμενους 12 μήνες», το 70% (μεγαλύτερη αναλογία με διαφορά στην ΕΕ) απαντά χειροτέρευση του οικονομικού τοπίου και το 74% αύξηση των πιέσεων στην απασχόληση (αύξηση 32% σε ένα εξάμηνο). Το 56% εκτιμά ότι στην οικογένειά του η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 35% βλέπει χειρότερες ημέρες στον εργασιακό του χώρο (έναντι 11% σε κοινοτικό επίπεδο).
Ωστόσο, το 70% λέει ότι πρέπει να γίνουν πιο πολλές μεταρρυθμίσεις για καλύτερο μέλλον και το 68% αναφέρει ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν ακόμα και με θυσίες της παρούσας γενιάς. Το 80% λέει ότι δεν μπορούν να αναβληθούν παρεμβάσεις μείωσης του ελλείμματος και του χρέους (74% ο κοινοτικός μέσος όρος). Το 46% δηλώνει έτοιμο να περιορίσει το επίπεδο διαβίωσης για να διασφαλίσει το μέλλον.
Στο μεταξύ, το 61% αναφέρει ότι η Ελλάδα βοηθήθηκε από τη συμμετοχή της στην ΕΕ, έναντι 53% κοινοτικού μέσου όρου, και το 42% λέει ότι εμπιστεύεται την ΕΕ πιο πολύ από την κυβέρνηση. Τη Βουλή εμπιστεύεται μόλις το 23% των ερωτηθέντων και την κυβέρνηση το 25%.
Για έξοδο από την κρίση, το 33% των Ελλήνων εμπιστεύεται περισσότερο την ΕΕ για να αναλάβει δράση, το 27% την κυβέρνηση (έναντι μόνο 19% εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων στις κυβερνήσεις τους) και το 9% το ΔΝΤ.
Γενικά, οι πολίτες της ΕΕ τάσσονται υπέρ μιας αυστηρότερης ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Στην Ελλάδα η αναλογία είναι 8 στους 10.
Η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της Ε.Ε. διενεργήθηκε το Μάιο.
πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου