ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Φεύγει το 2010 με 8.297 απολύσεις,1623 λουκέτα, αλλά και 1549 νέες επιχειρήσεις στο Ν. Ηρακλείου

image Τα παρακάτω στοιχεία προέρχονται από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ): 1623 επιχειρήσεις έκλεισαν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στο νομό Ηρακλείου, ενώ άνοιξαν και 1549. Θα μου πείτε μικρό το κακό, αφού η διαφορά των δύο αυτών αριθμών σε επίπεδο νομού δεν είναι αρκετά μεγάλη… Μήπως όμως το στοιχείο αυτό δείχνει και κάτι άλλο;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το ότι περίπου για κάθε επιχείρηση που κλείνει, ανοίγει μια άλλη, οφείλεται στο ότι στην Ελλάδα γενικότερα, ο καθένας μας θέλει να είναι αφεντικό. Έτσι, χωρίς τις κατάλληλες μελέτες βιωσιμότητας, ανοίγει μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση, προσλαμβάνει και 2-3 ή περισσότερους υπαλλήλους, και κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!!!

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει στην αρχή, αφού λίγο αργότερα διαπιστώνει ότι τα κέρδη που του αφήνει η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι τα αναμενόμενα… Και τι κάνει τότε; Κλείνει την επιχείρηση, απολύσει τον κόσμο που έχει, και … πάει να ανοίξει την επόμενη, που νομίζει ότι θα του αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη!!!

Φυσικά και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις όπως περιέγραψα παραπάνω. Δυστυχώς όμως οι ΣΟΒΑΡΟΙ επιχειρηματίες είναι λίγοι. Αυτοί που ξέρουν πως να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους, πως θα προωθήσουν τα προϊόντα ή της υπηρεσίες τους, ακόμα και πως θα φερθούν στους υπαλλήλους τους, δίνοντάς τους κίνητρα, είναι πολύ λίγοι… Έτσι, το κλείσιμο της επιχείρησής τους κάποια στιγμή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, και φυσικά και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, φτάσαμε στα τέλη του έτους 2010 να έχουν γίνει στο Νομό Ηρακλείου 8.297 απολύσεις, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας. Ο αριθμός αυτός βέβαια αναμένεται το 2011 να είναι σχεδόν διπλάσιος, αφού η οικονομική κρίση θα κορυφωθεί τη χρονιά που θα υποδεχτούμε σε λίγες ημέρες.

Εδώ ταιριάζει η φράση: kalo kouragio… όπως μας είπε και το Μάρτιο ο Όλι Ρεν, πριν μας ανακοινώσουν τα πρόσθετα μέτρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου