ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Τα οικονομικά των δήμων….εν δήμω, με πρόβλεψη για νέο εσωτερικό μνημόνιο!!

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης αναρτώνται από την παραμονή Χριστουγέννων τα οικονομικά στοιχεία των δήμων των νομών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου. όπως αυτά ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. Και κάθε άλλο παρά αισιοδοξία για την μετά Καλλικράτη εποχή δεν εμπνέει η ανάγνωσή τους.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο ο παλιός Δήμος Ηρακλείου (κάντε κλικ στη φώτο) έχει έλλειμμα πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ (8.900.000 προς τρίτους και 4.273.000 σε δάνεια)!! Βέβαια ο κος Κουράκης σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά μέσα, έσπευσε να δικαιολογήσει εαυτόν και συναδέλφους του, λέγοντας ότι τα χρέη δεν έχουν προέλθει τόσο από κακοδιαχείριση, όσο από τη μειωμένη χρηματοδότηση του κεντρικού κράτους προς τους δήμους!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Όπως και να έχει το πράγμα, δε νομίζω ότι είναι μακριά η χρονική στιγμή που θα επιβληθεί στους πολίτες ένα νέο “μνημόνιο”. Το μνημόνιο αυτό, ή όπως αλλιώς θα το ονομάσουν, θα επιβληθεί από την κυβέρνηση ή την εκάστοτε Περιφέρεια στους δήμους, και θα έχει σκοπό σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει τα χρέη του κάθε δήμου σε “ανεκτά” επίπεδα.

Όπως όμως και με το κεντρικό, ορίτζιναλ μνημόνιο, αυτό θα φέρει είτε κατάργηση κοινωνικών δομών, είτε περεταίρω μείωση της (τοπικής) ανάπτυξης, είτε αύξηση των δημοτικών τελών, ΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!! Και θα κληθεί πάλι ο πολίτης να πληρώσει την κακοδιαχείριση, όπως τη λέει ο απλός κόσμος ή την υποχρηματοδότηση, όπως τη βαφτίζουν οι δήμαρχοι!

Το παραπάνω προς το παρόν αποτελεί ένα απλό δημιούργημα της φαντασίας μου, και δε βασίζεται σε κανενός είδους πληροφόρηση… Επειδή όμως δε φημίζομαι και για την πολύ μεγάλη φαντασία μου, έχω την αίσθηση ότι κάτι παρόμοιο με αυτό που περιέγραψα θα κληθούμε πολύ σύντομα να εφαρμόσουμε…Και κυρίως να υποστούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου