ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Εκπτώσεις 10% – 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΕΗ Φαίνεται πως η κυβέρνηση είχε μια κρίση κοινωνικής ευαισθησίας χθες… Έτσι, εξέδωσε Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία τίθεται σε εφαρμογή από το 2011 το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η ένταξη στο ΚΟΤ γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος και απευθύνεται σε:

  1. Άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου
  2. Γονείς με τρία παιδιά
  3. Μακροχρόνια Άνεργους
  4. Άτομα με αναπηρία

Η έκπτωση που είναι είτε 10% για την 1η και τη 2η κατηγορία, είτε 20% για την 3η και την 4η , δεν εφαρμόζεται σε όλη την κατανάλωση, αλλά στις πρώτες 800  kWh ανά τετράμηνο, και μόνο για την πρώτη κατοικία, εφόσον η συνολική κατανάλωση τετραμήνου δεν υπερβαίνει τις 1000kWh για την 1η και την 3η κατηγορία, και 1200kWh για την 2η και την 4η.

Καλή κίνηση, δεν μπορώ να πω. Μετά την επ’ αόριστον αναβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, και την μετατροπή της 13ης και 14ης σύνταξης σε επιδόματα της πλάκας, τουλάχιστον κάποιες κοινωνικές ομάδες θα πληρώνουν λιγότερο για την κατανάλωση ενέργειας.

Βέβαια, έχω να παρατηρήσω δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι οι προϋποθέσεις που μπαίνουν είναι πάρα πολλές, και δεν ξέρω αν κάποιοι που πραγματικά έχουν ανάγκη τη μείωση αυτή, θα καταφέρουν να ενταχθούν … Το δεύτερο είναι ότι, παρά τις αυστηρές προϋποθέσεις, ίσως κάποιοι επιτήδειοι είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε αγρότες, είτε οποιοιδήποτε άλλοι που κατ’ εξακολούθηση δηλώνουν ψευδώς χαμηλά έως σχεδόν μηδενικά εισοδήματα (θα θυμάστε ασφαλώς τους γιατρούς του Κολωνακίου με εισόδημα 10.000 ευρώ) καταφέρουν να πληρώσουν και χαμηλό ρεύμα!!! Αυτό όμως ομολογουμένως επιχειρείται ν’ αποφευχθεί με την επιβολή ανώτατου ορίου στην κατανάλωση ,αλλά και με την εισαγωγή των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κ.Ο.Τ., κάθε ημερολογιακό έτος υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους. Για την πρώτη εφαρμογή (ένταξη το 2011) οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1/10/2010 έως και 15/12/2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου