ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κλείνουν αστυνομικά τμήματα σε Μεσαρά και Αρχάνες

ASTYNOMIA Σε μια περίοδο που η  εγκληματικότητα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, και οι διαρρήξεις σε σπίτια αλλά και οι ληστείες σε τράπεζες, καταστήματα, και σε απλούς πολίτες είναι καθημερινό γεγονός, που ο κόσμος δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ από το φόβο μήπως μπουν στο σπίτι του “απρόσκλητοι επισκέπτες”, ο κος Χρυσοχοΐδης αποφασίζει να κλείσει αστυνομικά τμήματα… Ενόψει του “Καλλικράτη” που θα εφαρμοστεί και στην αστυνομία, πολλοί μεγάλοι δήμοι της Κρήτης (φαντάζομαι και της υπόλοιπης Ελλάδας) μένουν χωρίς αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα οι Δήμαρχοι δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα, αλλά “έφτασε στ’ αυτιά τους” ότι οι αστυνομικοί έχουν λάβει φύλλα πορείας, και πρόκειται σύντομα να εγκαταλείψουν τους δήμους αυτούς… Οι δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Ζαρού και Αρχανών , και οι Καλοί Λιμένες στο δήμο Μοιρών μένουν λοιπόν χωρίς αστυνομικά τμήματα… Όλες οι περιοχές αυτές έχουν έντονα προβλήματα παραβατικότητας, με τη Μεσαρά να έχει το σοβαρότερο πρόβλημα, αλλά και τις Αρχάνες να χρίζουν έντονης αστυνόμευσης, καθώς τα τελευταία 2 χρόνια τα κρούσματα διαρήξεων, αλλά και οι συμπλοκές ακόμα και με όπλα κατοίκων με “επισκέπτες” από την ενδοχώρα να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα...
Αυτό το γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι των περιοχών, αλλά και οι δήμαρχοι, που οργανώνουν τώρα τις αντιδράσεις τους. Το κλείσιμο του δρόμου σκέφτονται στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στους Δήμους Ζαρού και Μοιρών τηρούν στάση αναμονής, ενώ ο Δήμαρχος Αρχανών κος Φραγκουλάκης έστειλε ήδη την παρακάτω επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό :
«Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι επιδόθηκαν φύλλα πορείας για τη μετακίνηση όλου του προσωπικού του αστυνομικού σταθμού Αρχανών. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να παραμείνει χωρίς αστυνόμευση ένας ολόκληρος δήμος με περίπου 6.500 κατοίκους, που κατά τη θερινή περίοδο γίνονται ακόμη περισσότεροι.
Εμείς, ως δημοτική αρχή προσπαθήσαμε και καταφέραμε την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στις Αρχάνες (ΦΕΚ 2600/Β/22.12.2008) και επιπλέον αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης ασφάλειας στην περιοχή μας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα να παραχωρήσει για 30 χρόνια οίκημα εκτάσεως 300 τ.μ. για την εγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος.
Αντί όμως να προχωρήσετε στην ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου, προκειμένου να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρχανών, όπως είχατε δεσμευτεί σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κύριο Αρναουτάκη Σταύρο, βλέπουμε με απογοήτευσή μας ότι ουσιαστικά κλείνει ακόμη και ο ήδη υπάρχον αστυνομικός σταθμός.
Κύριε υπουργέ, σας παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε το θέμα της λειτουργίας του τοπικού αστυνομικού σταθμού και το σπουδαιότερο να προχωρήσετε στην ίδρυση του αστυνομικού τμήματος, που όπως λένε τουλάχιστον οι επιτελείς σας, λόγω της γεωγραφικής θέσεως της πόλης μας, είναι απαραίτητο για την ασφαλή κάλυψη της περιοχής και όχι μόνο του σημερινού Δήμου Αρχανών».
Με ποια λογική κλείνουν τα παραπάνω τμήματα, την ίδια ώρα που η φτώχεια λόγω της κρίσης, αλλά και των μέτρων της ίδιας της κυβέρνησης, επιβάλλεται σε ολοένα και περισσότερες οικογένειες; Αν δημιουργηθούν δηλαδή λιγότερα σε αριθμό τμήματα, και στελεχωθούν με περισσότερους αστυνομικούς, αυτοί θα μπορέσουν να αστυνομεύσουν μεγαλύτερες σε έκταση περιοχές; Πολύ αμφιβάλλω… 
Στις Αρχάνες, ένα βράδυ μεταξύ τυρού και αχλαδίου, ένας  γνωστός  μου περιέγραφε  την περιπέτεια που είχε, όταν διαρρήκτης μπήκε στο σπίτι του γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Στον ύπνο του τον αντιλήφθηκε, πετάχτηκε πάνω και τον κυνήγησε έξω από το σπίτι. Αμέσως φυσικά ειδοποίησε το Αστυνομικό τμήμα Περιφερείας, που εδρεύει στην Αμμουδάρα. Ξέρετε τί ώρα έφτασαν οι αστυνομικοί στις Αρχάνες; Στις 6 το πρωί!!!! Τους πήρε 3 ολόκληρες ώρες να κάνουν μία απόσταση 20-25 χιλιομέτρων;; Δε νομίζω! Προφανώς όσοι ήταν σε υπηρεσία ήταν κάπου αλλού… Αν τον πυροβολούσε τον άνθρωπο, ή αν ξαναγυρνούσε με ενισχύσεις ο διαρρήκτης, τι θα γινότανε;
Μην ακούω λοιπόν ότι θα υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση με μεγάλα αστυνομικά τμήματα, αλλά σε λιγότερες περιοχές. Αυτά είναι δικαιολογίες. Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι να προστατέψει καλύτερα τον πολίτη, αλλα να εξοικονομήσει πόρους από τη λειτουργεία των πολλών αστυνομικών τμημάτων. Αυτό είναι φυσικά κατανοητό, αλλά μέχρι ένα σημείο. Όταν παραχωρείς χώρο, δηλ. το κράτος δεν πληρώνει ενοίκιο, η περιοχή έχει πολλά κρούσματα επισήμως καταγεγραμμένα, ο δήμος είναι μεγάλος, δεν υπάρχουν δικαιολογίες…Η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών μπαίνει πάνω από την εξοικονόμηση χρημάτων.
Και φανταστείτε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο χωριό του Υφυπουργού Οικονομίας, του Σταύρου Αρναουτάκη !!! Ήθελα και νά ‘ξερα, δεν του περνά καθόλου στην κυβέρνηση; Πρώτα με τον Καλλικράτη και την έδρα του δήμου, τώρα με το αστυνομικό τμήμα….Νόμιζα πως με τον Πρωθυπουργό τα είχε καλά… Μάλλον κάτι άλλο παίζεται, που δε θα μάθουμε εμείς οι απλοί πολίτες… Πως κυκλοφορεί άραγε  στις Αρχάνες, και τι λέει στους συνδημότες του;;;
Ένα είναι σίγουρο πάντως…Ακόμα και όταν γίνει Περιφερειάρχης ο Αρναουτάκης, ή αν στο μέλλον γίνει και  Υπουργός, οι Αρχάνες δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ ΑΝΩΓΕΙΑ!! Εκεί, όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση, πάντα περνάει το δικό τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου