ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ο κύβος ερρίφθη…

Η φράση αυτή κυριαρχεί αυτή τη στιγμή σε όλα τα ειδησεογραφικά ηλεκτρονικά μέσα, και σίγουρα και στα έντυπα αύριο το πρωί. Ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αίτημα προς το Eurogroup, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, δια του υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο διάγγελμά του ο κ. Παπανδρέου “μαλώνει” τις αγορές που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσπάθειες της Ελλάδας και έριξε για άλλη μια φορά το φταίξιμο στην προηγούμενη κυβέρνηση, λες και 6 μήνες τώρα  κυβερνάει η Ν.Δ.. Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι οι εταίροι μας «θα παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει προσπάθεια για ανύψωση του ηθικού μας , λέγοντας ότι «ξεκινάει μία νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό», πρόσθεσε όμως ότι «ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά» (από μυθολογία καλά τα πάμε, από διακυβέρνηση όμως…) . Είπε ότι “ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες. Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους» κατέληξε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος, όπως είπε, ότι θα τα καταφέρουμε.

Αυτό βέβαια που δε μας είπε, αλλά που έχουν φροντίσει να κάνουν γνωστό όλα τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες, είναι ότι όπου έχει επέμβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Ουγγαρία, Ιρλανδία,Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία) η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα, το ΦΠΑ αυξήθηκε κατά 5 μονάδες περίπου,το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σημαντικά, και πολλά άλλα αρνητικά…Το χρέος  βέβαια μειώθηκε, αλλά το τίμημα για τον απλό λαό, το μισθωτό και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία ήταν μεγάλο.

Και όποιος νομίζει ότι η Ελλάδα δεν προσφεύγει στο ΔΝΤ, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι γελασμένος. Ο πρόεδρός του , ο Ντομινίκ Στρος Καν, είπε ότι το ΔΝΤ βάζει τους κανόνες, και είναι ίδιοι για όλους. Δε θα γίνει καμία εξαίρεση για την Ελλάδα… Και για να δώσει το ΔΝΤ 12 δις ευρώ, θα απαιτήσει ότι και στις άλλες χώρες…

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν (Alea Jacta Est)…Μόνο που ξεχνάμε κατι:Η φράση αυτή αποδίδεται στον Καίσαρα, όταν διάβηκε με τα στρατεύματά του τη γέφυρα του ποταμού Ρουβίκωνα,  κηρύσσοντας εμφύλιο πόλεμο……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου