ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Απεργία για μισθούς, Ασφαλιστικό


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Με την κινητοποίηση τα συνδικάτα ζητούν να μην υπάρξουν ανατροπές στο Ασφαλιστικό και διεκδικούν ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς.
Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, το προσωπικό των δήμων και των νομαρχιών, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Στον χώρο της Υγείας απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί (ΠΙΣ και ΙΣΑ) αλλά και οι οδοντίατροι.
Επιπλέον στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι διπλωματούχοι μηχανικοί, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι δημοσιογράφοι. Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την ημέρα της απεργίας.
Συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ).
Λόγω της κινητοποίησης «ακινητοποιούνται» για 24 ώρες τα τρόλεϊ, το μετρό, ο προαστιακός και το τραμ, ενώ μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών θα πραγματοποιήσει ο ΟΣΕ.
Σημειώνεται πως καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί στα αεροδρόμια, καθώς απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τέλος θα «νεκρώσουν» και τα εμπορικά λιμάνια, αφού απεργούν οι λιμενεργάτες.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12 το πρωί πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).
Στο μεταξύ συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, από την οποία ωστόσο έχουν αποχωρήσει οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το έργο της επιτροπής θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου.

Ματαιώσεις και αλλαγές σε πτήσεις

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο προς και από τα ελληνικά αεροδρόμια λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο, από την απεργία επηρεάζονται και ορισμένα από τα σημερινά και μεθαυριανά δρομολόγια. Συγκεκριμένα τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης σε πέντε σημερινές πτήσεις της Olympic Air, ενώ ματαιώνονται οι πτήσεις ΟΑ 463 & 464 Αθήνα - Βηρυτός - Αθήνα και ΟΑ 520 & 521 Αθήνα - Ηράκλειο - Αθήνα και ακυρώνεται η πτήση ΟΑ266 Λονδίνο - Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της 23ης προς 24η Φεβρουαρίου.
Το αεροσκάφος θα παραμείνει στο Λονδίνο και θα αναχωρήσει την 25η Φεβρουαρίου με αριθμό πτήσης ΟΑ 2260 από το Χίθροου, στις 07.00 τοπική ώρα. Οσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).
Σε τροποποιήσεις του πτητικού της προγράμματος προχώρησε και η Aegean Airlines, η οποία ανακοίνωσε αλλαγή ώρας στις εξής πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα:

* A3 137 Θεσσαλονίκη - Αθήνα, αναχώρηση στις 22.45 αντί 23.20
* A3 136 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αναχώρηση στις 22.45 αντί 23.30
* A3 606/607 Αθήνα - Λονδίνο - Αθήνα, αναχώρηση από Αθήνα στις 14.45 αντί 17.20 και αναχώρηση από Λονδίνο στις 17.45 αντί 20.20 (τοπική ώρα).

Οι επιβάτες μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό) και 210 6261000 (από κινητό).

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου