ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη και των 6 πολεοδομικών γραφείων της Ανατολικής Κρήτης από μηχανικούς (βίντεο)

DSC03011

Σε κατάληψη του πολεοδομικού γραφείου Ηρακλείου, αλλά και των υπολοίπων 5 της Ανατολικής Κρήτης(σε Άγιο Νικόλαο, Μοίρες, Καστέλι, Ιεράπετρα και Σητεία) ,  προχώρησαν σήμερα οι μηχανικοί – μέλη του ΤΕΕ-ΤΑΚ, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο-σκούπα που επιχειρεί να καταργήσει τις ελάχιστες αμοιβές τους, με πρόσχημα το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το νομοσχέδιο «για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» στέλνει τους  αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς κάτω από το όριο επιβίωσης και ταυτόχρονα αποτελεί για τους μισθωτούς μηχανικούς αιτία για περαιτέρω συρρίκνωσης μισθών και δικαιωμάτων. Η κατάργηση του κώδικα ελάχιστων αμοιβών και της διαδικασίας κατάθεσης της αμοιβής του μηχανικού ως όρου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, σημαίνει ότι καταργείται κάθε διασφάλιση για την αμοιβή της εργασίας του μηχανικού. Η κίνηση αυτή στοχεύει στη μείωση του κόστους εργασίας σε όλα τα επίπεδα και θα ωφελήσει μόνο τις τράπεζες και τις μεγάλες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες. Η απελευθέρωση των αμοιβών και η έκθεση στον αυθαίρετο ανταγωνισμό θα αφήσει τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς έρμαιο στην εκμετάλλευση των μεγάλων μελετητικών γραφείων και του εργοληπτικού κεφαλαίου. Επιπλέον, θα αποχαλινώσει την επίθεση των τεχνικών εταιρειών, στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα απέναντι σε χιλιάδες μηχανικούς, αποφοίτους ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ, που εργάζονται σε αυτές, με το πρόσχημα οι εταιρείες να γίνουν πιο «ανταγωνιστικές».

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης στο πολεοδομικό γραφείο του δήμου Ηρακλείου, απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ Πέτρος Ινιωτάκης, η πρόεδρος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου κα Φ. Κουτσουμπού και η πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ανατολικής Κρήτης κα Ειρήνη Βρέντζου. Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο.

Όπως δήλωσαν, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί η απόσυρση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του κώδικα αμοιβών των μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου