ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δύσκολο το έργο των minoistas αυτή την Κυριακή

Τη δεύτερη δράση τους μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από τη σύστασή τους ετοιμάζουν οι minoistas. Μετά την επιτυχημένη επέμβασή τους στον κόλπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Παραλιακή, την Κυριακή 6/2/2011 και ώρα 11 π.μ. τα μέλη της ακτιβιστικής αυτής ομάδας θα συγκεντρωθούν στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο χώρο που πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Στόχος: ο καθαρισμός της περιοχής.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο blog των minoistas, ο συγκεκριμένος χώρο έχει καταντήσει να είναι εστία μόλυνσης. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο δήμος Ηρακλείου μετά την κατεδάφιση των παραπηγμάτων που παλιότερα στεγάζονταν ιδιωτική εταιρία, βρίσκουν καταφύγιο μετανάστες, οι οποίοι ζουν κάτω από αμφισβητούμενες συνθήκες υγιεινής.

Είναι όμως φανερό από τις ίδιες εικόνες, ότι η συμβολή των πολιτών δεν μπορεί παρά να είναι επικουρική στα συνεργεία του δήμου Ηρακλείου, που έχουν κληθεί από τους διοργανωτές να βοηθήσουν. Η περιοχή ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩ-ΕΚΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝΤΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ.

Το έργο λοιπόν όσων πιστών στη δύναμη της εθελοντικής δράσης βρεθούν στο χώρο αυτό, δε θα είναι εύκολο. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι βέβαια ακατόρθωτο. Γι’ αυτό η συμμετοχή θα πρέπει να είναι μεγάλη, ώστε ο δήμος Ηρακλείου να αναγκαστεί και αυτή τη φορά ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ τη θέληση των πολιτών που μάχονται για μια πιο όμορφη πόλη.

Έχω την αίσθηση πάντως ότι όσο είναι ακόμα αρχή, και το κίνημα λαμβάνει μεγάλης δημοσιότητας, ο δήμος θα συμβάλλει σε τέτοιου είδους δράσεις. Κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον όμως…

1 σχόλιο:

  1. Άλλος ένας δήμος που βρήκε τζάμπα εργατικά χέρια να κάνουν τις δουλειές, που έπρεπε να είχε κάνει ο ίδιος με τις υπηρεσίες του.
    Καλός ο εθελοντισμός σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά μη μας πιάνουν και κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή