Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Μουσικές αντίστασης από την Τουρκία..στο Ηράκλειο!

Την 1η του Φλεβάρη στις 22:00, θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Ξαστεριά το συγκρότημα Grup Munzur, ένα από τα πιο σημαντικά και πιο γνωστά πολιτικά μουσικά σχήματα της Τουρκίας. Οι συναυλίες του –στην Τουρκία και την Ευρώπη-  συγκεντρώνουν χιλιάδες ανθρώπους. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό (προαιρετική οικονομική ενίσχυση).

Μερικά στοιχεία για το συγκρότημα Grup Munzur από την ιστοσελίδα τους:

«Το συγκρότημα Grup Munzur ξεκίνησε τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες το 1992 στην Σμύρνη και μετά από αρκετές εκδηλώσεις και συναυλίες, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Λόγω έλλειψης χώρου για τις πρόβες του, απευθύνθηκε σε συλλόγους και συνδικάτα, ξεπερνώντας έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα των μουσικών συγκροτημάτων που στέκονται ενάντια στο τουρκικό καθεστώς. Από το 1994 στεγάζει τις δραστηριότητες του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi» («Να Ανθήσουν Εκατό Λουλούδια») που αγωνίζεται για τη διάδοση της λαϊκής επαναστατικής κουλτούρας, της τέχνης και της λογοτεχνίας.
Το Grup Munzur φτιάχνει τραγούδια για τους αγώνες και γι’ αυτό διώκεται από το τουρκικό κράτος. Τα άλμπουμ του απαγορεύτηκαν, μέλη του φυλακίστηκαν, συναυλίες του κατεστάλησαν. Παρουσιάστηκε από το καθεστώς της Τουρκίας ως ένα «τρομοκρατικό» συγκρότημα και υπέστη κάθε είδους επίθεση. Παρ’ όλα αυτά δεν έκανε βήμα πίσω από την επαναστατική του στάση. Το Grup Munzur, με τη μουσική του, έχει κερδίσει την καρδιά των λαών της Τουρκίας και έχει πια ένα ευρύ κοινό φίλων και υποστηρικτών.
Το μουσικό συγκρότημα Grup Munzur δημιουργεί τέχνη για το λαό, ζώντας μαζί του και μαθαίνοντας από τα προβλήματα, τις χαρές, τις επιθυμίες αλλά και τις εξεγέρσεις του. Πηγή έμπνευσής του είναι τα βιώματα και οι ελπίδες του λαού, η δύναμη των εργαζόμενων, η πολιτιστική κληρονομιά αιώνων σε μελωδίες και γλώσσες (Τουρκικά, Κουρδικά, Ζαζάϊκα, Λαζικά, Ελληνικά, Αραβικά). Για το Grup Munzur η τέχνη είναι ένα όπλο για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ισότιμου και ελεύθερου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου