ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου της ομάδας “Όχι ακριβά εισιτήρια”

DSC00042-3 Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία για τα ακριβά εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου. 20 μέλη της επιτροπής πολιτών και φορέων που έχει συσταθεί, μοίρασε υλικό στους πολίτες που περίμεναν στις στάσεις στα GOODY's και στην ΑΣΤΟΡΙΑ και μπήκαν στα διερχόμενα λεωφορεία για να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό για τα αιτήματα της επιτροπής.
Τις τελευταίες μέρες έχουν μαζευτεί τουλάχιστον 600 υπογραφές από πολίτες της πόλης που διαφωνούν με τις υψηλές τιμές στα εισιτήρια ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
Ακόμα, αναφορικά με τις δηλώσεις του κου Βουλγαράκη, προέδρου του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, στο δίκτυο goodnet.gr την Παρασκευή το πρωί (Οι τιμές δεν αυξήθηκαν πολύ - δεν λαμβάνουμε κρατική επιχορήγηση - η φοιτητική κάρτα είναι 40 ευρώ μηνιαίως και συμφέρει) να υπενθυμίσουμε τα εξής:
· η αύξηση είναι της τάξης του 30% (20 λεπτά πιο πάνω) με αποτέλεσμα να έχουμε εισιτήρια μέχρι και 1,50 ευρώ για μία μόνο διαδρομή
· κακώς δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση – το ερώτημα είναι τι πιέσεις έχει ασκήσει ώστε να λάβει κρατικές διευκολύνσεις
· ο μέσος φοιτητής που ανεβαίνει στη σχολή του 4 με 5 φορές την εβδομάδα θα δαπανάει με το πορτοκαλί εισιτήριο των 1,10 ευρώ, από 35 μέχρι 44 ευρώ τον μήνα. Συνεπώς για ποια διευκόλυνση μιλάμε;
Επίσης, το πρωί της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων υπό τον υφυπουργό Μεταφορών, κ. Σπύρο Βούγια στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου παρών ήταν και ο κος Βουλγαράκης. Εκεί, ο υφυπουργός εκτός των άλλων πρότεινε στον πρόεδρο των αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου να εξετάσει πιλοτικά την παροχή μειωμένου εισιτηρίου κατά 50% στους φοιτητές (αντί για 25% που είναι σήμερα) τουλάχιστον μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Εμείς από την πλευρά μας υπνεθυμίζουμε οτι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε τη δράση μας ώστε:
· να μην περάσει το νέο χαράτσι της κυβέρνησης με τις αυξήσεις στα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών
· το ΚΤΕΛ να πάρει πίσω τις αυξήσεις
· ο δήμος να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να ασκήσει κοινωνική πολιτική
· να καθιερωθούν δωρεάν ή μειωμένα εισιτήρια όχι μόνο σε φοιτητές αλλά και σε άνεργους, στους εργαζόμενους που πηγαίνουν και έρχονται στη δουλειά τους, στους φτωχούς, μικροσυναξιούχους, μαθητές, ασθενείς που ανεβοκατεβαίνουν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο.
DSC00045-1Τέλος, η επιτροπή κατοίκων και φορέων που έχουμε δημιουργήσει συντονίζεται πλέον και μέσα από το facebook με την ομάδα “Να πέσουν οι τιμές στα εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου”. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί νέα συνάντηση για τη συνέχιση των δράσεων και των παρεμβάσεων μας.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την διαμαρτυρία της Παρασκευής.
 επικοινωνία:
oxiakriboeisithrio@gmail.com   6973 784935       6984 708109

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου