Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στον Άγιο Νικόλαο στις 10-2-12 (φωτ. & βίντεο)

Γέμισε από κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής 10-2-12  η πλατεία Αγίου Νικολάου στη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πόλη.
image
Τη συγκέντρωση κατά του νέου μνημονίου, των νέων μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής  οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, οι Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμπέλλου, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγ. Νικολάου, ο σύλλογος  Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεραμπέλλου - Οροπεδίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΑΕΑΝ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου.

Σύντομο χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους  απηύθυνε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος τονίζοντας πως η εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό τους. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μαν. Πεπόνης διάβασε το ψήφισμα προς τους βουλευτές του νομού που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη συγκέντρωση. Ακολούθησαν και άλλες ομιλίες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Αγ. Νικολάου.
Στο τέλος δόθηκε ραντεβού για νέες συγκεντρώσεις το Σάββατο στις 6.00 μ.μ και την Κυριακή 12/2/2012 στις 6 το απόγευμα, ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο μνημόνιο.
Το ψήφισμα προς τους βουλευτές του νομού  που εγκρίθηκε από τη συγκέντρωση είναι το παρακάτω:
Προς: Βουλευτές Λασιθίου
Κύριοι Βουλευτές
Τα δύο (2) τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πολιτική του πρώτουΜνημονίου, η χώρα οδηγήθηκε σε βαθιά ύφεση. Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000 και αυτοί οι συνάδελφοί μας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι!
Περίπου το 30% των εργαζομένων ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας και μέσα στην απόγνωσή τους, καλούνται να πληρώσουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις! (4 φορονομοσχέδια μέσα σε 1,5 χρόνο).
Οι πολίτες αυτής χώρας έχουμε ήδη πτωχεύσει!
Με την ψήφιση του νέου Μνημονίου ψηφίζετε:
Εθνικό μισθό 490 ¤ μεικτά για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών.
Εθνικό μισθό 585 ¤ μεικτά για όλους τους εργαζόμενους.
Κατάργηση Κλαδικών Συμβάσεων μέσω της αλλαγής της μετενέργειας και σε ορίζοντα τριμήνου οδηγείτε όλους τους εργαζόμενους σε μειώσεις μισθών μέχρι και 40%.
Μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.
Περαιτέρω μείωση συντάξεων.
Μείωση έως 50% στα Επιδόματα Πρόνοιας.
Απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα και δυνατότητα απολύσεων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ και των Γενικών Κανονισμών Εργασίας.
Κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Υποθηκεύετε όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας.
Αποκρατικοποιείτε τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, αγνοώντας τον κοινωνικό και αναπτυξιακό τους ρόλο.
Ταυτόχρονα γνωρίζετε ότι ανά τρεις μήνες θα επιβάλλονται νέα μέτρα ενώ επί της ουσίας ήδη έχουν εξαγγελθεί νέα μέτρα για τον Ιούνιο (Ασφαλιστικό, Μισθολογικά).
Ουσιαστικά ψηφίζετε και εφαρμόζετε την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας οδήγησε στην τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι έλληνες πολίτες.
Εάν θέλετε να εκφράζετε τους Λασιθιώτες πολίτες, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κάνετε το αυτονόητο: ΜΗΝ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Σε δε άλλη περίπτωση, μας φέρνετε απέναντί σας, συνδικαλιστικά, ατομικά, και πολιτικά. Θα έχετε την ιστορική ευθύνη της εξαθλίωσης εκατομμυρίων ελλήνων και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Για ότι συμβεί θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς.

image
image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου