ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Να τους ανταποδώσουμε τη χάρη με την πρώτη ευκαιρία

image Τι κι αν οι κοινωνικοί εταίροι με κοινή επιστολή τους ζητούσαν από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που προβλέπεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση . Αργά χτες βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρωθυπουργός συμφώνησαν στη μείωση του κατώτατου μισθού.

Παρά τα επιχειρήματα και τη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων ότι ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ των Ελληνικών επιχειρήσεων,  ότι οι μισθοί το 2010 και 2011 έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 14,3 %, και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης συμφώνησαν στη μείωση των κατώτατων αμοιβών που ζητά η ΤΡΟΙΚΑ.
Κατά τ’ άλλα, το μόνο που τους νοιάζει είναι ποιος θα καρπωθεί την επιτυχία της διατήρησης του 13ου και 14ου μισθού!!!   Και βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και δηλώνουν ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ πρόσωπο ότι έδωσαν μάχη!!
Η μείωση του ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ και στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ  είναι λοιπόν προ των πυλών. Ενάντια στη θέληση των εργοδοτών, με συμφωνία των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων )ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ). Το γράφω και το ξαναγράφω, για να μας μείνει καλά τυπωμένο στο μυαλό μας. Και να μην ψαρώσουμε από τις δηλώσεις τους περί “μάχης με την ΤΡΟΙΚΑ”.
Και να τους ανταποδώσουμε “τη χάρη” με την πρώτη ευκαιρία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου