ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

2η πανευρωπαϊκή συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών σήμερα

DSC03496

Την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκαν πολύ μεγάλες σε όγκο συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της Ευρώπης. Πολίτες αγανακτισμένοι από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλες σχεδόν τις χώρες, αλλά και από τα πολιτικά συστήματα που καθορίζουν τις τύχες τους χωρίς χωρίς να εκφράζουν τη θέλησή τους, διαδήλωσαν ειρηνικά απαιτώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, θα γίνει η δεύτερη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση. Και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή ακόμα περισσότεροι πολίτες.

Στην Ελλάδα, η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει φυσικά στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Και η συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν έχει εξαιρετική σημασία, αφού για τη χώρα μας πρόσφατα αποφασίστηκαν και νέα μέτρα άκρατης φορολόγησης των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΑΥΤΑ.

Όσο περισσότερος κόσμος μαζευτεί, τόσο πιο ξεκάθαρο θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί. Βέβαια οι συγκεντρώσεις αυτές δεν  αφορούν μόνο στο μνημόνιο και τα φορολογικά μέτρα, αλλά τη διαχείριση της ζωής των πολιτών από το πολιτικό σύστημα, και ουσιαστικά τη μη εφαρμογή του συντάγματος της χώρας μας, που προστάζει ότι οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού, άρα εκφράζουν τις δικές τους απόψεις. Όμως το θέμα της επικείμενης ψήφισης του νέου μνημονίου είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον μας, άρα πολύ σωστά και σήμερα θα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Για το Ηράκλειο, το ραντεβού δίνεται για άλλη μια μέρα στην πλατεία Ελευθερίας. Και σήμερα το απόγεμα, ο Ηρακλειώτης θα κάνει αυτό που τον προστάζει η συνείδησή του, θα θα κατέβει με την οικογένειά του ή τους φίλους του να διαδηλώσει ειρηνικά. Στην πλατεία είμαστε όλοι συνάνθρωποι που, μπορεί να μας χωρίζουν πολλά, μας ενώνει όμως κάτι βασικό: η αγανάκτηση για τη λήψη αποφάσεων που έρχονται σε αντίθεση με τα δικά μας θέλω! Και θα διεκδικήσουμε αυτό να αλλάξει επιτέλους!

Τα λέμε στην πλατεία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου