ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Εργασιακά: Απογοήτευσε ο κος Παπούλιας...

«Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες».

Κάρολος Παπούλιας: να δώσετε μάχη, να περιοριστούν οι απώλειεςΑυτό μόνο είχε να πει ο Κάρολος Παπούλιας στον Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη συνάντηση που είχαν χτες προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Μάλιστα συμπόνεσε και τον Υπουργό για τις δύσκολες ώρες που περνάει…Άλλο που δεν ήθελε και η Μάρθα Βούρτση του Υπουργικού Συμβουλίου, και άρχισε πάλι την κλάψα…

«Περνάω πάρα πολύ δύσκολες ώρες, αλλά δεν κάμπτομαι.Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Για αυτό, άλλωστε, προσπαθούμε, σε συνεννόηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας, να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να πάρουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σ' αυτές τις δύσκολες περιστάσεις».

Στη συνάντηση αυτή φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Κάρολος Παπούλιας δεν προτίθεται να ασκήσει καμία πίεση στην κυβέρνηση, ώστε να αλλάξουν τα σημεία-τέρατα που αφορούν στις απολύσεις. Όταν ένας δημοσιογράφος πήρε την πρωτοβουλία και του είπε «Οι εργαζόμενοι πρσβλέπουν σε σας να μην υπογράψετε τουλάχιστον το άδικο μέτρο να μην αποζημιωνόμαστε όταν απολυόμαστε», αυτός αρκέστηκε να πει «Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα».

Έστω λοιπόν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πολίτευμα που ονομάζεται “Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία”, δεν έχει αρμοδιότητα στα Προεδρικά Διατάγματα που ο ίδιος υπογράφει (λίγο δύσκολο, αλλά πάμε παρακάτω). Δεν έχει προσωπική άποψη; Δεν έχει υποχρέωση στον Ελληνικό λαό; Ας πει την άποψή του δημόσια.. Συμφωνεί ή δε συμφωνεί με την αύξηση των απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων που προωθεί η Κυβέρνηση;

Κι εντέλει, ας εξηγήσει και σε μας τους αμαθείς, που είχαμε εναποθέσει τις τελευταίες μας ελπίδες πάνω του, ποιες είναι ακριβώς οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας (πέρα από τις απολαβές και τη σύνταξη)….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου