Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Στην Κρήτη ο Κινέζος αντιπρόεδρος.Συμφωνία για το Κρητικό ελαιόλαδο

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου υπέγραψε 14 συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, βρέθηκε χθες το απόγευμα και στο Ηράκλειο. Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής συναντήθηκε με τη  Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη. Το βασικό θέμα συζήτησής τους ήταν το Κρητικό ελαιόλαδο, για το οποίο επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για την απορρόφηση 250 τόνων ελαιολάδου από την Κινεζική αγορά. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι θα ζητηθούν άλλοι 50 τόνοι, ενώ απευθυνόμενος στη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Σχοιναράκη ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μη στεναχωριέστε για τις πωλήσεις ελαιολάδου, σε πέντε χρόνια θα ζητάμε τόσες ποσότητες που δεν θα μπορείτε να μας δώσετε"!
alt
Καλά τα νέα λοιπόν για τους Κρητικούς ελαιοπαραγωγούς, που τα τελευταία χρόνια βλέπουν συνεχώς τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος, αφού οι τιμή του ελαιολάδου “εξαιρετικής ποιότητας” κυμαίνεται γύρω στα 2 ευρώ… Μέσα από αυτή τη συμφωνία ελπίζω να προκύψει κάτι θετικό..

Πρέπει όμως κι εμείς από την πλευρά μας να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια, ώστε το προϊόν που θα φτάσει στην Κίνα να είναι τυποποιημένο και πιστοποιημένο. Και να μη διανοηθούν κάποιοι επιτήδειοι  αγροτοσυνδικαλιστές να εκμεταλλευτούν και αυτή την ευκαιρία για να αυξήσουν την περιουσία τους με διάφορα τεχνάσματα και νοθείες…. Να σκεφτούν έστω για πρώτη φορά στη ζωή τους τον Κρητικό αγρότη που χαραμίζει τα χρόνια του στα χωράφια, και δε βγάζει ούτε τα έξοδα παραγωγής…

Έχουμε λοιπόν μια πολύ σοβαρή ευκαιρία ν’ αποδείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι το Κρητικό ελαιόλαδο είναι ανώτερο από αυτό της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Τυνησίας, της Αλγερίας και το Μαρόκου… Να βγούμε “λάδι” δηλαδή που λέμε και στα μέρη μας… Ας μη την χαραμίσουμε και αυτή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου