ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟ ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΑΧΑΡΗ!

image Τελικά το ζήσαμε και αυτό. Επί υπουργίας Ευ.Βενιζέλου, ενός πολιτικού που υποσχέθηκε ότι θα εξαφανίσει του Παραλόγου τη θητεία, ο Παραλογισμός φτάνει σε άλλη διάσταση.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κορίνθου, την Παρασκευή 11-6, ενώ οι φαντάροι έπαιρναν φύλλο πορείας και ξεκίναγαν για τις Μονάδες της παραμεθορίου όπου στέλνονταν πρώτη μετάθεση, τους κάλεσαν  να πάνε στο Εφοδιασμό για να καλύψει το Κέντρο Εκπαίδευσης τις οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι των φαντάρων.

Αντί λοιπόν στους στρατιώτες να καταβληθούν οι μισθοί που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα της παραμονής τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης και να τους δοθούν τα Οδοιπορικά, τους διέταξαν να υπογράψουν σε μια Ονομαστική Κατάσταση ότι παρέλαβαν Δύο Κονσέρβες Φασόλια και μερικά φακελάκια με κόκκους ζάχαρη, λέγοντας ότι «Λεφτά Δεν Υπάρχουν»!

Οι καταγγελίες που έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων προέρχονται από περισσότερους των ενός λόχους, ενώ θυμίζουμε ότι η Σειρά Κατάταξης Μαΐου είναι ιδιαίτερα πολυπληθής.

Με ευθύνη λοιπόν της διοίκησης του κέντρου Κατάταξης και των εμπλεκόμενων αξιωματικών ν και υπαξιωματικών όχι μόνο «έφαγαν» τους μισθούς των φαντάρων, αλλά τους υποχρέωσαν κιόλας να αναλάβουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους το κόστος μεταβίβασης τους ως μετατιθέμενοι στις μονάδες.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι το υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι διοικητές των μονάδων Καταργούν στην πράξη τον μισθό των 8 ευρώ με τον οποίο πληρώνουν τον κόπο των στρατιωτών.

Μέγα θέμα προκύπτει από το εξής: Η έννοια των υπεύθυνων αξιωματικών-υπαξιωματικών ήταν να υπογράψουν οι μετατιθέμενοι φαντάροι ότι πήραν τις κονσέρβες και τη ζάχαρη. Όχι πραγματικά να τα πάρουν οι τελευταίοι.

Επειδή οι φαντάροι υπερήφανα αρνήθηκαν τις περισσότερες φορές να πάρουν κονσέρβες και ζάχαρη, αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δημιουργήθηκε ένα υπόλοιπο από χρήματα και προϊόντα που αντιστοιχούν σε αυτά, που εικονικά φαίνεται ότι δόθηκαν στους φαντάρους. Ποιος κερδίζει από αυτό το απόθεμα;

Αναρωτιόμαστε, πιστεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι οι φαντάροι μπορούν να εφαρμόσουν μεσοπολεμικές μεθόδους κλήρινγκ, ανταλλάσσοντας κονσέρβες και  ζάχαρη με τα εισιτήρια ΚΤΕΛ και πλοίων, προκειμένου να φτάσουν στις μονάδες της παραμεθορίου;

Η Υποχρεωτική θητεία αποδεικνύεται ξανά ως ωμή φορολόγηση της εργατικής οικογένειας, περίοδος σκληρής εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων, συμπλήρωμα της πολεμικής προετοιμασίας των Αναλώσιμων της πρώτης γραμμής.

Αποκαλύπτεται η βαθιά ταξικότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που «καμαρώνει» την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων των γόνων πλουσίων οικογενειών  στα «χαρακώματα των ακτών της Χονολουλού», συμβάλλει στην επιδείνωση της ανέχειας και απόγνωσης για την εργαζόμενη πλειοψηφία, την ώρα που ο κόσμος του πλούτου κάνει προκλητική επίδειξη πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι στο κατάστρωμα-πίστα του Αβέρωφ.

Μήπως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος αισθάνονται την ανάγκη να δώσουν κάποιες εξηγήσεις;

Καλούμε τους φαντάρους που τυχόν υπέστησαν ανάλογα μέτρα να μας τα καταγγείλουν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437      Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου