ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Περί πυροσβεστικής…μέρος δεύτερο

Επειδή η ανάρτηση σχετικά με τη στάθμευση οχημάτων της πυροσβεστικής στο πεζοδρόμιο και στη μέση του δρόμου είχε αρκετά σχόλια, θα ήθελα να απαντήσω στους φίλους αναγνώστες που έσπευσαν να υπερασπιστούν την τακτική αυτή των οδηγών της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου.
πυροσβεστικη
Κατ’ αρχήν, το πυροσβεστικό όχημα δεν βρίσκεται εκεί για λίγη ώρα, αλλά για αρκετή. Και το φαινόμενο αυτό είναι καθημερινό. Δεν γνωρίζω τι είδους συντήρηση είναι αυτή που γίνεται καθημερινά, και απαιτεί να είναι έξω στη μέση του δρόμου, δίπλα στη νησίδα το όχημα. Όπως και να έχει όμως, αυτός ο χώρος δεν είναι για στάθμευση, αλλά για διέλευση οχημάτων. Και όπως είπα στην προηγούμενη ανάρτηση, σε περίπτωση ατυχήματος την ευθύνη θα φέρει καθαρά ο οδηγός του πυροσβεστικού, αφού προφανώς και δεν έχει έγγραφη εντολή να σταθμεύει το αυτοκίνητο εκεί. Αυτά φίλε μου πυροσβέστη είναι λεπτά ζητήματα, που πρέπει να τα προσέχετε, γιατί θα βρεθείτε κάποια στιγμή μπλεγμένοι, και οι ανώτεροί σας θα «νίπτουν τας χείρας τους»..
Όσον αφορά την έλλειψη χώρου στάθμευσης,
 φυσικά και πιστεύω ότι ισχύει αυτό. Όμως δεν είναι λύση η στάθμευση στο πεζοδρόμιο ή στη νησίδα. Υπάρχει άλλη λύση, νόμιμη, πολύ πιο απλή και εύκολη. Η υπηρεσία κάνει μια αίτηση στο Δήμο Ηρακλείου, και, αφού υπάρχει έλλειψη χώρου, ο δήμος παραχωρεί 3 ή 4 θέσεις στάθμευσης στο δρόμο μπροστά από τον Πυροσβεστικό σταθμό, για να σταθμεύουν τα οχήματα. Όλο το Ηράκλειο έχει γεμίσει πιάτσες ταξί και λεωφορείων, και η Πυροσβεστική δεν θα πάρει 4 θέσεις; Έτσι, και το πεζοδρόμιο μένει ελεύθερο για τους πεζούς, και η πυροσβεστική αποκτά χώρο για τα οχήματά της.
Το πεζοδρόμιο, όπως λέει άλλωστε και η λέξη, είναι «δρόμος για τους πεζούς», και όχι είσοδος έξοδος οχημάτων. Απλά εξυπηρετεί και αυτή τη λειτουργία, και αν θες την άποψή μου, νομίζω ότι αυτό γίνεται καταχρηστικά και ίσως και παράνομα, χωρίς την απαραίτητη άδεια. Και το λέω αυτό, γιατί οι προδιαγραφές για είσοδο-έξοδο οχημάτων είναι άλλες , με διακοπή του πεζοδρομίου για να υπάρχει ασφαλτικό, και μάλλον με διαφορετική είσοδο από έξοδο (δεν είμαι όμως απόλυτα σίγουρος, θα το ψάξω). Ο φίλος πυροσβέστης που έκανε σχόλιο από μόνος του λέει: « το μεγαλύτερο μου άγχος , είναι όταν φεύγω για να μεταβώ σε συμβάν ή όταν γυρίζω από αυτό και μπαίνω με την όπισθεν στο γκαράζ, μην τυχόν και περνάει κανένας περαστικός εκείνη την στιγμή» . Είναι δυνατόν λοιπόν να είναι εγκεκριμένη μια τέτοια είσοδος-έξοδος, που δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών;
Τέλος, χαίρομαι και γνωρίζω ότι η νοοτροπία των νέων πυροσβεστών δεν έχει να κάνει με τους ταβλαδόρους της παλιάς εποχής. Έχω φίλους άλλωστε που υπηρετούν σε άλλους νομούς της χώρας. Όμως η ευαισθησία δεν είναι χαρακτηριστικό ούτε της ηλικίας, και καμιά φορά ούτε και της μόρφωσης. Και δυστυχώς, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους…
Οι νόμοι ισχύουν για όλους και όλοι είμαστε ίσοι απέναντί τους (εκτός τους βουλευτές φυσικά, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο). Και όσο ισχύει αυτό, όποιος σταθμεύει στο πεζοδρόμιο και δίπλα στη νησίδα, είναι παράνομος. Είτε είναι απλός πολίτης, είτε είναι αστυνομικός ή πυροσβέστης, είτε είναι αρχιεπίσκοπος ή δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου