ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί τώρα ο ΟΛΗ στην παραλιακή…

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί τώρα ο ΟΛΗ, μετά τις αποκαλύψεις των κακοτεχνιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο έργο της διαμόρφωσης της παραλιακής λεωφόρου, από τον κόμβο του ΟΛΗ έως τον κόμβο Κατσαμπά, αλλά και του πορίσματος των επιθεωρητών δημοσίων έργων.

Θυμίζω ότι με το πόρισμα αυτό, ευθύνες επιρρίπτονται τόσο στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου (ως προϊσταμένη αρχή), όσο και στην Τεχνική Υπηρεσία του ΟΛΗ και στον κο Λιόκαλο προσωπικά (ως προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων του ΟΛΗ).

Ο τελευταίος, προκειμένου προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά και να αποκαταστήσει τις όποιες κακοτεχνίες έχουν κατασκευαστεί στο έργο, δίνει “ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ” στην εργοληπτική εταιρία να άρει τις κακοτεχνίες, και συγκεκριμένα:

  1. Να αποκαταστήσει την καθίζηση του οδοστρώματος στη Ράμπα προς Νέα Αλικαρνασσό
  2. Να αποκαταστήσει το πηχαριστό σκυρόδεμα νησίδων και πεζοδρομίων όπου έχει διαβρωθεί
  3. Να αποκατασταθούν τα τοιχεία των φρεατίων αποχέτευσης που έχουν ρηγματωθεί
  4. Να αντικατασταθούν οι στύλοι των πινακίδων κυκλοφορίας με νέους που πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές
  5. Να αποκατασταθεί η στεγανότητα του οδοστρώματος με τη δημιουργία στραγγιστηρίου σε τοίχο αντιστήριξης.

Με την ίδια ειδική διαταγή γίνονται μειώσεις τιμών σε εργασίες που παρουσιάζουν απόκλιση από τις προδιαγραφές, αλλά η αποκατάστασή τους απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες (ο νόμος δίνει αυτή τη δυνατότητα).

Λίγο αργά τα σκέφτηκαν όλα αυτά στον ΟΛΗ. Αυτά γίνονται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, και όχι κατόπιν εορτής. Μόνο μία επιβλέπουσα (αυτή των Η/Μ) είχε έγκαιρα κάνει αναφορά για κακοτεχνίες, οι οποίες ποτέ δεν εισακούστηκαν. Μάλιστα, έχω την πληροφόρηση ότι ακόμα και ειδικές διαταγές είχε συντάξει προς τον εργολάβο, οι οποίες ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΗ με ευθύνη των προϊσταμένων της!!!

Η όποια αποκατάσταση βέβαια γίνει από τον εργολάβο με βάση αυτή την ειδική διαταγή (την οποία είμαι σίγουρος ότι θα προσβάλει δικαστικά), δεν απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους φορείς από τις ευθύνες που έχουν, τόσο για τις κακοτεχνίες, όσο και για τις παράτυπες ή μη σύννομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκτέλεση αυτού του έργου.

Δείτε ολόκληρη την ειδική διαταγή παρακάτω:

ΟΛΗ1  ΟΛΗ2ΟΛΗ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου