ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (βίντεο)

“Αναλαμβάνω την ευθύνη του προέδρου της κυβέρνησης στη δυσκολότερη στιγμή της χώρας στη νεότερη ιστορία. Μόνος μου δεν μπορώ να διεκπεραιώσω αυτό το έργο. Παρόμοιες καταστάσεις αντιμετωπίζονται όταν ενώνονται όλες οι δυνάμεις του έθνους. Αυτό το νόημα έχει η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Κανείς δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ”, τόνισε ο κ. Παπαδήμος ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του που είχε θέση προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, τόνισε ότι το κύριο έργο της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στην υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές και υποστήριξε ότι αυτό συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Διευκρίνισε ότι καλείται να εγγυηθεί την τήρηση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από το ισχύον πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τους εταίρους της.

“Οι σημαντικές θυσίες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες”, είπε ο κ. Παπαδήμος, “και αυτό θα επιτευχθεί υπό δύο προϋποθέσεις: να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια για το πού βρισκόμαστε και πού μπορούμε να πάμε, καθώς και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων προς εμάς, αλλά και «να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις”.

"Το κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις. Το έργο της είναι δυσανάλογα μεγάλο για το βίο της. Γι΄αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε ταχύτατα":

  • Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης, η οποία θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως την 15η Δεκεμβρίου δεδομένων των χρηματοδοτικών αναγκών του δεύτερου μισού του μήνα.
  • Δεύτερη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα με βάση την 5η αναθεώρηση του αρχικού προγράμματος. Μετά την ολοκλήρωση θα καταρτισθεί νέα δανειακή σύμβαση που θα πρέπει να κυρωθεί έως τα τέλη του έτους

Όσον αφορά στις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούν οι εταίροι μας από τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κος Παπαδήμος είπε: "Το αίτημα αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως απαίτηση απρόσωπων εξουσιών και οργανισμών. Πρέπει να κατανοήσουμε τις πραγματικές του διαστάσεις. Η ζητούμενη δέσμευση εκφράζει το αίτημα λαών και φορολογούμενων πολιτών που άμεσα ή έμμεσα μας στηρίζουν. Γιατί αυτοί οι λαοί αναλαμβάνουν τους κινδύνους από το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας". Οπότε οι έγγραφες δεσμεύσεις, συνέχισε ο κ. Παπαδήμος, αποτελούν και "υποχρέωση απέναντι στους άλλους λαούς. Έναντι της αλληλεγγύης την οποία μας δείχνουν".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι:
-Η διασφάλιση με τη συνεργασία της ΕΚΤ και του EFSF της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών
-Νέο μισθολόγιο, αποκρατικοποιήσεις, κλειστά επαγγέλματα, αξιολόγηση φορέων του δημοσίου τομέα, μείωση των τιμών των φαρμάκων και εξασφάλιση του ελεύθερου ωραρίου των φαρμακείων
-Διαρθρωτικές αλλαγές για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ενίσχυση των εξαγωγών, προώθηση σχεδίων για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων
- Άμεση δημοσίευση της δημόσιας διεθνούς αναγγελίας για το PSI
-Η κατάργηση περιττών φορέων και η μείωση της σπατάλης, το σχέδιο νόμου για την πειθάρχηση των δημοσίων υπαλλήλων και η βελτίωση της λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος
-Κύρωση της σύμβασης που ρυθμίζει εγγυήσεις του δημοσίου προς τις τράπεζες
- Κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου