ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση με θέμα "1973-2011-από την εξέγερση ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών” στον Άγιο Νικόλαο

image Ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Κρήτης Νότης Μαριάς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "1973-2011-από την εξέγερση ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, στην αντίσταση ενάντια στην παντοκρατορία των "αγορών", που θα γίνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων του ιδ. και δημ. τομέα και τους αποφασισμένους πολίτες  Μεραμβέλλου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

O Επαμεινώνδας (Νότης) Μαριάς γεννήθηκε το 1957. Είναι Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και fellow του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. 
Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Έχει εκδώσει τα βιβλία «European Citizenship», «The European Ombudsman», «Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση των Πολιτών και της Αλληλεγγύης», «Η Διακυβερνητική Διάσκεψη και η Συνθήκη του Άμστερνταμ» (από κοινού με την Κατερίνα Πολυχρονάκη), «Η Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Τουρκίας» ( από κοινού με τον Πάνο Καζάκο κ.ά.) και «Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ελληνοτουρκική Προσέγγιση».

Ο καθηγητής Νότης Μαριάς είναι το τελευταίο διάστημα ευρύτερα γνωστός για τις απόψεις που διατυπώνει σχετικά με το μνημόνιο, το χρέος της χώρας και τη διακυβέρνηση της χώρας μας από την τρόϊκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου