ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Έλληνας πάντα στα δύσκολα τα βγάζει πέρα!

Κι εκεί που όλοι, ακόμα και οι πιο πιστοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα του χτεσινού τελικού όταν η διαφορά έφτασε στο –19, κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη…

Αυτοί οι κάποιοι, ήταν όλοι Ελληνόπουλα. Ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης, ο Σλούκας και φυσικά ο Σπανούλης. Με τα απίστευτα ψυχικά αποθέματα που χαρακτηρίζουν την Ελληνική ψυχή, τα παιδιά αυτά κατάφεραν να “γυρίζουν” ένα χαμένο παιχνίδι, και να βρεθούν στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης.

Αυτή την Ελληνική ψυχή αν είχαν και οι πολιτικοί μας, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Αν δεν επέλεγαν πριν από χρόνια να την ανταλλάξουν αυτή την ψυχική δύναμη με την εξουσία και το χρήμα , αν δεν επέλεγαν την υποταγή σε λογής λογής συμφέροντα εις βάρος της λειτουργίας του κράτους και της ελληνικής οικονομίας, αν έβαζαν πάνω απ’ όλα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, δε θα είχαμε φτάσει στη χρεοκοπία.

Αλλά ακόμα και σήμερα, ακόμα κι έτσι, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Οι Έλληνες έχουμε καταφέρει πολλά. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με πίστη στις δυνατότητές μας, ακόμα κι αν όλοι μας έχουν ξεγράψει.

Ίσως το παράδειγμα να είναι λίγο τραβηγμένο. Ίσως ο παραλληλισμός να μην είναι απόλυτα σωστός. Υπάρχει όμως κάποιος που, βλέποντας το χτεσινό κατόρθωμα του Ολυμπιακού, να μην έκανε τον ίδιο συνειρμό με μένα; Υπάρχει κάποιος που να μη σκέφτηκε:  “ο Έλληνας πάντα στα δύσκολα τα βγάζει πέρα” ;

2 σχόλια:

  1. "Εεε ωωω το κυπελλο σηκωνουμε σε χωμα Ελληνικο!".
    Μπράβο στους παίκτες, μπράβο και στους έλληνες της Πόλης και τους ελλαδίτες (φίλαθλοι έλληνες εξ Ελλάδος) που βρέθηκαν στην κερκίδα.
    Πάντα επιτυχίες, παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Αντίπαλε.
    Ντροπή σου. Έχασες κάθε σοβαρότητα.
    Είναι δυνατόν να παρομοιάζεις τον κάθε καλοπληρωμένο μισθοφόρο με την κατάσταση στη χώρα μας;
    Κρίμα, μέρος του συστήματος κι εσύ, δες τί έχει γίνει όλες αυτές τις μέρες στα κανάλια με τη γνωστή ομάδα του κράτους και θα καταλάβεις πως παίζεις κι εσύ το παιχνίδι τους.
    Όχι δα πως πρέπει να νοιώσω κι εθνικά υπερήφανος ένα μάτσο αμερικανοί, σλάβοι και κάποιοι έλληνες νίκησαν έναν αγώνα. Ήμαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή