ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

“Αντίπαλοι” τέλος…

Δεν μπορώ όσο και αν το σκέφτομαι να βρω ένα κατάλληλο τρόπο να γράψω αυτό που θέλω. Γι’ αυτό θα το γράψω ακριβώς όπως υπάρχει μέσα μου :  το ιστολόγιο “αντίπαλοι” ολοκληρώνει με αυτήν εδώ την ανάρτηση την επί 2 χρόνια κι 7 μήνες (από τις 15/4/10) σχεδόν καθημερινή παρουσία του στο διαδίκτυο. Οι λόγοι είναι απλοί, εντελώς ανθρώπινοι, καθόλου παρασκηνιακοί και τους παραθέτω προς αποφυγή διαφόρων περίεργων συνειρμών:

Ο πρώτος είναι αδυναμία από πλευράς χρόνου να ανταποκριθώ πλέον σε αυτό που εγώ ο ίδιος θα ήθελα να παρουσιάζεται σε αυτό το ιστολόγιο, και που για μεγάλο διάστημα κατάφερα. Και αυτό είναι να εκφράζω κυρίως την άποψή μου για τα τρέχοντα ζητήματα της πόλης μας, της Κρήτης αλλά και της χώρας.  Θα έχετε παρατηρήσει ήδη οι πιο συχνοί αναγνώστες ότι οι αναρτήσεις που αφορούν καθαρά την άποψή μου για διάφορα τρέχοντα ζητήματα έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, και αυτό δε μου άρεσε καθόλου. Δε θέλω με τίποτα οι “αντίπαλοι” να μετατραπούν σε ένα πίνακα ανακοινώσεων διαφόρων φορέων και συλλόγων. Άλλωστε τα πολλά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης που έχουν ξεπεταχτεί το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο παίζουν ήδη αυτό το ρόλο.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κουράστηκα. Στερήθηκα πολλά πράγματα για να μπορέσω να κρατήσω τους “αντίπαλους” σ’ ένα επιθυμητό επίπεδο. Ήταν σαν μια δεύτερη δουλειά για μένα. Κάθε λέξη και γραμμή που έγραφα, απαιτούσε μεγάλο ψάξιμο και έρευνα, για να είναι έγκυρο και αξιόπιστο. Και δυστυχώς η κούραση αυτή συνεχώς πολλαπλασιάζεται όταν νιώθεις ότι , ότι και να κάνεις εσύ, πάντα θα υπάρχουν 153 ή περισσότερα γαϊδούρια να περάσουν αυτά που προστάζει όχι η χώρα και οι πολίτες της, αλλά το τραπεζικό σύστημα και οι δανειστές. Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ανάγκες της οικογένειάς μου μεγαλώνουν, και δεν μπορώ πλέον να “κρατάω” αυτό το ιστολόγιο εις βάρος των παιδιών μου.

Ελπίζω κάτι απ’ όλα αυτά που έχω γράψει να σας φάνηκε χρήσιμο, να σας ενημέρωσε ή να σας βοήθησε με οποιοδήποτε τρόπο. Ξέρω ότι σίγουρα βοήθησε ψυχολογικά εμένα . Ευελπιστώ ότι, αν κατά καιρούς έχω κάτι σημαντικό να γράψω, θα βρεθεί κάποιο φιλόξενο μέσο στο διαδίκτυο να το δημοσιεύσει.

Καλή συνέχεια σε όλους και καλή επιτυχία στους αγώνες που ο καθένας από εμάς έχει ξεκινήσει. Και να είστε σίγουροι ότι το τέλος του ιστολογίου δε σημαίνει ότι καταθέτω και τα όπλα. Οι αγώνες συνεχίζονται στους δρόμους και στους εργασιακούς μας χώρους.

Νιώθω τέλος την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους κατά καιρούς αρθρογράφησαν στους “αντίπαλους”, αλλά και σε όλους όσους αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

12 σχόλια:

  1. Δε σε φοβαμαι εγω...παλι κατι θα βρεις να προσφερεις!Κριμα... αλλα καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια δύσκολη απόφαση.
    Εγώ απλά, θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ ως..."ανθρωπάκος"... Θυμάσαι; Καλή δύναμη για τη συνέχεια του αγώνα σου. Ήταν κάτι πολύ ωραίο αυτό που είχες δημιουργήσει. Ξέρω πως νιώθεις. Ξέρω, πίστεψε με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις και σ' ευχαριστούμε για όσα προσέφερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα παρά ποτέ χρειάζεται η κοινωνία μας φωνή σαν την δική σου. Θα αφήσουμε τα φασιστοειδή και τα λαμόγια να επιβληθούν; Γιάννη ξανασκέψου το. Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή συνέχεια στην επόμενη ψυχο-χαλαρωτική σου διέξοδο.
    Η οικογένεια σου νομίζω είναι μια πολύ καλή λύση … ιδικά αν τους αφιερώνεις τόσο χρόνο όσο στο Blog…. η κηπουρική επίσης είναι μια καλή διέξοδο απο αυτα που συμβαίνουν γύρο μας
    Θα μας λείψουν πάντως οι πάντα πρωτότυπες αναρτήσεις σου που έκαναν τους Αντίπαλους να διαφέρουν από τα άλλα blog
    Ξανασκέψου το πάντως σε διαφορετική βάση ίσως … Ένα άρθρο την εβδομάδα.
    Αυτά που γράφεις αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε αντίπαλε αν και λυπάμε που αυτή η όαση στο διαδύκτιο θα πάψει να υπάρχει σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις.Ελπίζω κάποια στιγμή να ξανανταμώσουμε σε μια ελεύθερη Ελλάδα!Αν ποτέ έρθεις Θραψανό αναζήτησε με.Θα χαρώ να γνωριστούμε από κοντά και να σου σφίξω το χέρι!!!
    Να χέρεσαι την οικογένεια σου!!! Σε ευχαριστούμε για όλα!
    Γιαλιαδακης Κωστής -Θραψανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατανοητή απόφαση! Αν και οι εξελίξεις μπορεί να μην σε αφήσουν για πολύ χωρίς διαδικτυακή παρέμβαση, είναι πλέον απαραίτητη η εκτός διαδικτύου παρέμβασή μας!
    Καλή τύχη και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστούμε!
    Καλή συνέχεια στους αγώνες.
    σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά αυτό που έκανες δεν ήταν/είναι μάταιο. Πρόσφερες και έδωσες πράγματα.
    ωστόσο, ακόμη και το τέλος αυτής της περιόδου είναι, όπως και η παρουσία σου μέσα εδώ, ντρέτο, ευθύ και αξιοπρεπές.
    να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση που μας προσέφερες.
    Θα μας λείψουν οι αντίπαλοι.
    J.H.

    ΑπάντησηΔιαγραφή