ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη για την "αντικαλλικρατική" μαντινάδα

image

Αυτές οι τρεις στροφές μαντινάδων που έγραψε ένα κάτοικος της Καντάνου των Χανίων, ως αντίδραση για το σχέδιο Καλλικράτης, στάθηκαν αρκετές για να οδηγήσουν την ελληνική αστυνομία, σε μια άνευ λόγου, επιχείρηση σύλληψης του «στιχουργού», ο οποίος επιχείρησε μία παράφραση του Ερωτόκριτου.
Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Πολιτών Καντάνου, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, άνδρες του Α.Τ. Καντάνου συνέλαβαν τον άνδρα, ο οποίος είχε γράψει τη μαντινάδα και τον οδήγησαν στο τμήμα.
Ο λόγος είναι ότι ο δήμαρχος τους χωριού υπόβαλε μήνυση εναντίον του, καθώς μία ημέρα νωρίτερα, στην επέτειο του ολοκαυτώματος, εθεάθη να κρατά και να διαβάζει τη φωτοτυπία με την παραπάνω μαντινάδα.


Διαβάστε τo email που έστειλε στη zougla.gr η Πρωτοβουλία Πολιτών Καντάνου:


“Από τη μεριά μας, εμείς οι πολίτες της Μαρτυρικής Καντάνου, που ζήσαμε προσβλητικά την «αστυνομοκρατούμενη» Κάντανο στις 3 του Ιούνη 2010, αφού οι άνδρες της ασφάλειας και οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους επισκέπτες, καταδικάζουμε απερίφραστα την παραπάνω σύλληψη του συγχωριανού μας.
Δεν είναι δυνατόν, με αυτή την γελοία κατηγορία, να εξευτελίζεται δημόσια και να διαπομπεύεται σαν να ήταν ο χειρότερος εγκληματίας, ένας συγχωριανός μας, τη στιγμή μάλιστα που η αστυνομία γνώριζε πολύ καλά ποιος είναι και που είναι το σπίτι του και θα μπορούσε να τον καλέσει οποιαδήποτε στιγμή για κατάθεση.
Είναι σαφές ότι στόχος των εμπνευστών αυτής της νέας «φαρσοκωμωδίας» δεν είναι άλλος, από τον εκφοβισμό όλων εμάς που ζούμε και αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Κάντανο.
Ας καταλάβουν όμως, όσο είναι καιρός, ότι με τέτοιες μεθόδους πετυχαίνουν τα αντίθετα. Η ιστορία μας το αποδεικνύει. ”
Πρωτοβουλία Πολιτών Καντάνου

Πηγή: zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Στον τοίχο να τον στήσουν τον παλιάνθρωπο που τόλμησε να γράψει και μαντινάδα!!
    Ευτυχώς που υπάρχει το άγρυπνο μάτι του Δημάρχου, συγχαρητήρια στους πολίτες της Καντάνου για τον δήμαρχο που εξέλεξαν.
    Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γενναίους αστυνομικούς για την ηρωική πράξη τους, που με κίνδυνο της ζωής τους προέβαλαν τα στήθη του στις φονικές ριπές της μαντινάδας, ας τους δώσουμε αύξηση 0,05€/έτος για τον κόπο τους.
    kbibis

    ΑπάντησηΔιαγραφή