ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πιάστηκαν στα χέρια ο πρώην δήμαρχος Ν. Αλικαρνασσού κος Σισαμάκης και δημότης

image Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο δημοτικό  κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, κατά τη σύσκεψη δημοτικών παραγόντων, μελετητών και δημοτών της Νέας Αλικαρνασσού για την υλοποίηση της ανάπλασης της Λεωφόρου Ικάρου από την οδό Σταδίου μέχρι την είσοδο του αεροδρομίου.

Η δημοτική αρχή, σε μια προσπάθεια να εφαρμόσει τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, ζήτησε τη συναίνεση των κατοίκων της οδού, να παραχωρήσουν δηλαδή οικειοθελώς το τμήμα της ιδιοκτησίας τους που ρυμοτομείται, μέχρι να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης που δεν έχει εγκριθεί ακόμα. Σε αντάλλαγμα, η δημοτική αρχή θα τους παράσχει έγγραφες βεβαιώσεις ότι το τμήμα που παραχωρούν θα μετρήσει στην εισφορά σε γη κατά την υλοποίηση του σχεδίου πόλης, όποτε αυτό εγκριθεί και εφαρμοστεί.

Κουβέντα στην κουβέντα, και ενώ αρκετοί δημότες εξέφραζαν και τη διαφωνία τους για τη μελέτη, άναψαν τα αίματα μεταξύ του πρώην δημάρχου Νέας Αλικαρνασσού και ενός από τους παρευρισκόμενους δημότες. Βγήκαν έξω από την αίθουσα που γινόταν η σύσκεψη, και πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια!! Τους χώρισαν κάνα δύο από τους παρευρισκόμενους, αλλά το θέμα δεν έληξε εκεί.

Όπως μου αναφέρει φίλος του ιστολογίου, ακούστηκαν πολύ βαριές εκφράσεις από τον δημότη για τον κο Σισαμάκη.   “Κλέφτη” τον ανέβαζε ο δημότης,  “λαμόγιο” τον κατέβαζε! Ο αντιδήμαρχος (πλέον) Ηρακλείου κρατιότανε με το ζόρι για να μην ανταποδώσει, ενώ τον φώναζε συνέχεια “ψεύτη” και του έλεγε να φύγει από τη σύσκεψη! “Πουλήσατε τη μισή Αλικαρνασσό” του φώναζε ο δημότης…

Τα πράγματα ηρέμησαν με την αποχώρηση του τελευταίου… Η σύσκεψη δε γνωρίζω αν συνεχίστηκε, και αν οι δημότες συναίνεσαν ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Το σίγουρο είναι ότι το γεγονός αυτό θα το θυμάται για αρκετό καιρό ο κος Σισαμάκης!!

5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Αντίπαλε, να σε ενημερώσω ότι αυτές οι "βεβαιώσεις" των Δήμων είναι απ' τις μεγαλύτερες απάτες εις βάρος των ιδιοκτητών. Η νομοθεσία είναι σαφής και λέει ότι με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο και αν έχει δημιουργηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος, ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑ στις εισφορές σε γη και χρήμα. Οι βεβαιώσεις έχουν την ίδια αξία για τους ιδιοκτήτες που έχουν και οι επιταγές του γνωστού "Ακάλυπτου" της παλιάς αγαπημένης σειράς της τηλεόρασης. Αυτό προς ενημέρωση των αναγνωστών σου.
    Θα επιστρέψω και με την ακριβή διατύπωση του νόμου, καθώς και τον αριθμό αυτού, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόσβαση στο αρχείο μου.

    Για τα υπόλοιπα τώρα, δεν θα πω τίποτα εγώ, ο λαός έχει φτάσει στα όριά του και μιλά από μόνος του. Ενίοτε δε, πράττει κιόλας.

    Φιλικά,
    Νάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι μάγκας είναι ο φίλος Νάσος και καλά τα λέω.


    "Ο Αναναίς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αα, το βρήκα... Λοιπόν, αντιγράφω από τον νόμο 1337/1983, άρθρο 8 (Εισφορά σε γη), παράγραφος 11:
    "Οι οπωσδήποτε σχηματισμένοι μέσα στην περιοχή επέκτασης κοινόχρηστοι χώροι θεωρούνται ως νόμιμα υπάρχοντες κοινόχρηστοι χώροι και δεν λαμβάνονται υπόψη υπέρ των ιδιοκτητών για τον υπολογισμό της εισφοράς σε γη."

    Μία επιφύλαξη μονάχα, επειδή δεν γνωρίζω τι ισχύει σε εγκεκριμένα σχέδια πόλης, πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής.
    Θεωρητικά, πρέπει να γίνει συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης των ρυμοτομούμενων σε κοινή χρήση, ώστε να είναι καλυμμένοι οι ιδιοκτήτες. Αλλά δεν σου απαντώ με απόλυτη βεβαιότητα σε αυτό, πρέπει να το ψάξω περισσότερο.
    Ή μάλλον όποιος τον αφορά ας το ψάξει, αλλά μην πηγαίνουν στα τυφλά και μην εμπιστεύονται τις δημοτικές αρχές. Δεν θα ισχυριστώ ότι έχουν κακή πρόθεση, αλλά ακόμα και από άγνοια μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση τους δημότες.
    Προσοχή λοιπόν!

    Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νάσο, το γνωρίζω κι εγώ αυτό. Και όμως, ο δήμος Ηρακλείου ειδικά, το μεγαλύτερο ποσοστό των διανοίξεων, ειδικά σε προβληματικές περιοχές, τις κάνει με αυτή τη μέθοδο. Ο Μαμουλάκης το είχε κάνει κανόνα αυτό. Και φαντάζομαι ότι και στο Μαλεβίζι το ίδιο θα γίνει..
    Είναι στην ευχαίρεια του κάθε δημάρχου να αναγνωρίσει ή όχι αυτές τις βεβαιώσεις όταν γίνει η πράξη εφαρμογής. Πόσο δε αν είναι διαφορετικός δήμαρχος από αυτόν που υπέγραψε τις βεβαιώσεις...
    Τώρα, επειδή οι διαδικασίες στο ελληνικό κράτος, όσον αφορά τις εγκρίσεις σχεδίων πόλης παίρνουν πολλά χρόνια, σε πολλές περιπτώσεις για να γίνουν κάποια έργα είναι και αυτός ένας τρόπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, εντάξει. Αφού είναι στην ευχέρεια των δημάρχων, πάω πάσο. Να καταργήσουμε τους νόμους, δεν τους χρειαζόμαστε, αποφασίζουν οι δήμαρχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή