ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Καπνίστε να σωθεί η χώρα!

Θα θυμάστε βέβαια ότι στη χώρα μας ισχύει ένας αντικαπνιστικός νόμος! και λέω θα θυμάστε, γιατί στην καθημερινότητάς μας δεν υπάρχει τίποτα που να μας το θυμίζει πλέον! Σε όλες τις καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, αλλά και σε χώρους εργασίας, το κάπνισμα πάει σύννεφο!

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου… Τον προηγούμενο Ιούλιο λοιπόν, είχαμε ακούσει τα απίστευτα επιχειρήματα από τον υπουργό υγείας κο Λοβέρδο, κατά την ψήφιση του σχετικού νόμου: ότι η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα και ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει, επειδή έχει επιβαρυνθεί τα μέγιστα από τους χρόνιους καπνιστές.

Τώρα που η κυβέρνηση αναζητά νέους τρόπους για να βάλει χρήματα στα (άδεια) ταμεία της, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκε είναι φυσικά η αύξηση φόρου στα τσιγάρα! Για να μπουν όμως χρήματα στα ταμεία, θα πρέπει ο κόσμος να καπνίζει! Και αν καπνίζει, θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ, όταν οι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα κοστίζουν ήδη 2,14 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως!!

Αν αυτή η κυβέρνηση νομίζει ότι με το κάπνισμα θα σωθεί η χώρα, τότε είμαστε χαμένοι από πρώτο χέρι! Και η εξήγηση βρίσκεται στην παρακάτω φωτογραφία, που τραβήχτηκε σε περίπτερο του Ηρακλείου…

DSC00203 

Έτσι ακριβώς! Πολύς κόσμος δεν μπορεί πλέον να αγοράσει ούτε ένα ένα πακέτο τσιγάρα, και τα αγοράζει χύμα! Και η κυβέρνηση θα αυξήσει και άλλο το φόρο, για να έχει έσοδα!

Βέβαια, αν οι υπουργοί πήγαιναν πότε – πότε σε κανένα περίπτερο, ίσως να μην πρότειναν τέτοια μέτρα…Αλλά πως να πας στο περίπτερο με το Armani… Δεν ταιριάζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου