ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Νέα διεύθυνση στο Δήμο Ηρακλείου, με νέους πολιτικούς προϊστάμενους, και μελλοντικό αντιδήμαρχο τον…. Γιάννη Κουράκη!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Ιουνίου 2011 εγκρίθηκε ο Νέος Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου. Σε αυτόν υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη δομή του δήμου, και αφορά στην εκτέλεση έργων αλλά και στην καθημερινότητα του δημότη σε σχέση με τα έργα.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων σπάει στα δύο, και δημιουργείται μια νέα Δ/νση: η Δ/νση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας. Στην Δ/νση Τεχνικών Έργων του δήμου Ηρακλείου παραμένουν τα μεγάλα έργα του δήμου που έχουν να κάνουν με αναπλάσεις πλατειών και οδών, και κατασκευές κτηρίων, ενώ η Δ/νση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας θα  ασχολείται με τα “έργα καθημερινότητας” , δηλαδή τη συντήρηση του Ηλεκτροφωτισμού, τις διανοίξεις αλλά και τις ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις οδών, και όλα τα έργα αυτεπιστασίας του δήμου, όπως π.χ. τη διαμόρφωση ενός πάρκου με αυτεπιστασία. Στην ίδια δ/νση θα υπάγεται πλέον και η διαχείριση των μηχανημάτων του δήμου Ηρακλείου που χρησιμοποιούνται στα έργα αυτεπιστασίας και συντήρησης.

Για τις ανάγκες του νέου οργανισμού, ορίσθηκαν και νέοι πολιτικοί προϊστάμενοι από το δήμαρχο Γιάννη Κουράκη. Με τροποποίηση παλαιότερης απόφασής του, ορίζεται πολιτικός προϊστάμενος με αρμοδιότητα την προετοιμασία μελετών για ένταξη στο ΕΣΠΑ ο κος Σπυριδάκης Δημήτρης, ενώ αντίστοιχα για την εποπτεία του Ηλεκτροφωτισμού και των Υπαιθρίων Χώρων ορίζεται πολιτικός προϊστάμενος ο κος Λαζαρίδης Αλέξανδρος.

image

Όσον αφορά τις Αντιδημαρχίες, σε πρώτη φάση φαίνεται να αναβαθμίζεται ο νυν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κος Κώστας Καμπανός, αφού θα έχει υπό την εποπτεία του και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και τη Δ/νση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας. Ένα μέρος όμως της (πρώην) Τεχνικής Υπηρεσίας, αυτό που αφορά στα συνεργεία συντήρησης σχολικών κτιρίων θα  υπάγεται πλέον στον Αντιδήμαρχο κο Γιαλιτάκη Νίκο.

image

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου “Αντίπαλοι”, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Γιάννης Κουράκης σκέφτεται πολύ σοβαρά να αναλάβει ο ίδιος υπό τη δική του επιμέλεια τη Δ/νση Τεχνικών Έργων του δήμου, αφού δίνει μεγάλη σημασία στην προετοιμασία των μελετών έργων που προτίθεται να προτείνει ο δήμος για ένταξη στο ΕΣΠΑ (εξάλλου άλλα λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!!!), αλλά και στην κατασκευή των έργων του ΕΣΠΑ και των υπολοίπων μεγάλων έργων που του έχουν δώσει μέχρι σήμερα τα πολύ μεγάλα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ίσως έτσι να εξηγείται και η εμμονή που έχει τελευταία στα δελτία τύπου του δήμου ο κος Κουράκης να μας ενημερώνει ότι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΝΑ ΕΡΓΟ. Μάλλον κάνει πρόβα για τα μελλοντικά του καθήκοντα …

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ? ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΤΟΣ....... ΑΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΥ ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΄ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοείς πάει για έκπτωτος; Οι πληροφορίες που έχω εγώ λένε ότι έχει εκφράσει την άποψη σε συνεργάτες του να αναλάβει ο ίδιος τα τεχνικά έργα...
    Όσο για το αν του χαϊδεύω τα αυτάκια, σίγουρα πολλοί αναγνώστες του ιστολογίου που θα διαβάσουν αυτό το σχόλιο θα πεθάνουν από τα γέλια!!! Κάνε μια αναζήτηση στο ιστολόγιο με το όνομα Γιάννης Κουράκης, και μετά έλα να ξανασχολιάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή