ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δε θέλει τρόπο…Θέλει βούληση…

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κουράκης συνόδευσε σε μια βόλτα στην πόλη  και τους δρόμους του Ηρακλείου (25ης Αυγούστου) τον κ. Αυγουλά, όπου και διαπίστωσαν επί τόπου ότι κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  με τραπεζοκαθίσματα  αλλά και οχήματα να καταλαμβάνουν τις διαβάσεις τυφλών με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη η μετακίνηση  των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

image

Το παραπάνω κείμενο και η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα του δήμου Ηρακλείου, και όχι από κάποια αντιπολιτευτική εφημερίδα ή ιστολόγιο. Και στο συγκεκριμένο άρθρο, που δημοσιεύτηκε και σε όλες τις τοπικές εφημερίδες, καυτηριάζεται από τον ίδιο το δήμαρχο το γεγονός ότι “κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα  αλλά και οχήματα” καταλαμβάνουν τον οδηγό όδευσης τυφλών , δυσκολεύοντας τη ζωή των ατόμων με περιορισμένη όραση.

Ποιανού ευθύνη είναι όμως η οριοθέτηση των χώρων τοποθέσησης τραπεζοκαθισμάτων, και η μη καταπάτηση του κοινόχρηστου χώρου; Του δήμου Ηρακλείου φυσικά…

Ειδικά στο κέντρο, στην 25ης Αυγούστου και στους γύρω πεζόδρομους, καθημερινά βρίσκονται αρκετοί υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Και κατά καιρούς γίνονται και επιχειρήσεις από μικτά κλιμάκια της Δ.Α. και της ΕΛ.ΑΣ., και βεβαιώνονται πρόστιμα για παραβάσεις τέτοιου είδους…

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΚΑΝΕΝΑ!!!

Πως να υπάρξει αποτέλεσμα, όταν κανένας καταστηματάρχης δεν πληρώνει τα πρόστιμα; Απλά περιμένει πότε ο δήμος θα του ρυθμίσει τις οφειλές του, για να πληρώσει 85% μειωμένο το ποσό που οφείλει!!

Πότε ανακλήθηκε κάποια άδεια λειτουργίας καταστήματος επειδή δε συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών ως προς την ορθή τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία;  ΠΟΤΕ!!! 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!!!

Δεν είναι λοιπόν ο δήμος άμοιρος ευθυνών. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.. Με την ουσιαστική ανοχή που δείχνει σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, αφού τελικά ούτε τα πρόστιμα πληρώνονται στο ακέραιο, ούτε και κανένα κατάστημα κλείνει, συναινεί στην αισθητική αλλά και λειτουργική υποβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Είναι αλήθεια ότι για το κέντρο του Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει την εικόνα που  έχει σήμερα. Είναι όμως κρίμα την αναβάθμιση αυτή να μην μπορεί να την εισπράξει ο κάθε δημότης του Ηρακλείου στην καθημερινότητά του, εξαιτίας συγκεκριμένων συμπεριφορών μιας μερίδας επαγγελματιών, αλλά και μιας άλλης μερίδας συμπολιτών μας, που εύστοχα τους έχει δοθεί το παρατσούκλι “γαϊδουρίστας”.

Ο δήμος Ηρακλείου πρέπει με αποφασιστικές κινήσεις (και όχι με διοχετευόμενα δημοσιεύματα, δηλώσεις και αποσπασματικούς ελέγχους) να σπάσει επιτέλους το απόστημα που ονομάζεται “αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου χώρου” . Τρόποι υπάρχουν, και οι νόμοι είναι με το μέρος του. Αυτού που πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν υπάρχει, είναι η βούληση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου