Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Ανοικτή συνάντηση φορέων, ΜΜΕ, Πολιτών Ηρακλείου για την προστασία και την ανάδειξη του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

image Ο αγώνας για τη διάσωση του Ηρώου της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκεται σε μια κρίσιμη και αποφασιστική καμπή. Οι κεντρικοί μηχανισμοί προστασίας του ΥΠΠΟΤ, δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να ανταποκριθούν με τον τρόπο που θα όφειλαν στο συλλογικό αίτημα των αρμόδιων υπηρεσιών προστασίας και των φορέων της πόλης για την κήρυξη του κτίσματος ως διατηρητέου μνημείου και η διαδικασία για την έκδοση άδειας κατεδάφισης συνεχίζεται!
Είναι πραγματικά να διερωτάται κανείς προς τι αυτή η σπουδή. Μήπως για να μεγαλώσει ο χώρος εκμετάλλευσης του υπαίθριου χώρου στάθμευσης και να χωρούν περισσότερα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης; Με ποιο τρόπο αλήθεια προστατεύεται η συλλογική ιστορική και αρχιτεκτονική μας κληρονομιά όταν ένα μνημείο αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο στην κεντρικότερη περιοχή του κηρυγμένου πια ως αρχαιολογικού χώρου τμήματος της πόλης εντός των τειχών; Θεωρούμε πως στα ζητήματα αυτά πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις, τόσο από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Ηρακλείου και μάλιστα άμεσα.
Καλούμε τους φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό, τα Μ.Μ.Ε. και τους Πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και όσους επιθυμούν να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την υποστήριξή τους και να δυναμώσουν το μέτωπο για τη διάσωση και την ανάδειξη του Ηρώου, στη μεγάλη ανοικτή συνάντηση ενημέρωσης που θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, στις 11:00, στην αίθουσα του ΤΕΕ –ΤΑΚ, στη συμβολή των οδών Π. Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο (πίσω από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης).
Η συλλογική παρουσία μας εκείνη τη μέρα θα αποτελέσει την πιο ισχυρή και υπεύθυνη απάντηση σε όλους εκείνους που αδιαφορούν με όλους τους τρόπους για την καταστροφή της συλλογικής Μνήμης του Τόπου και της Πόλης. Παράλληλα θα επιβεβαιώσει την ανυποχώρητη θέλησή μας και τον επίμονο αγώνα μας να υπερασπιστούμε τις ιστορικές, αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές της αξίες που διασώζονται ακόμη και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τη βελτίωση της ποιότητας του μνημειακού της αποθέματος και του δημόσιου χώρου, που τόσο έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας.

Το Συντονιστικό φορέων για την προστασία και την ανάδειξη του Ηρώου στην Πλατεία Ελευθερίας:

 • Μinoistas
 • TEE-TAK
 • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου
 • Παράρτημα Κρήτης Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων
 • Δημοτική κίνηση - Ηράκλεια πρωτοβουλία
 • Παράρτημα Κρήτης Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
 • Σύλλογος Φαρμακοποιών Ηρακλείου
 • Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου
 • Ποδηλατικός Ομιλος Ηρακλείου - 'ΚΑΣΤΡΟ'
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη
 • 1 σχόλιο:

  1. Υπογράψτε την έκκληση για τη σωτηρία του Ηρώου: http://www.change.org/petitions/σωτηρία-του-ηρώου-της-πόλης-του-ηρακλείου-από-την-κατεδάφιση

   ΑπάντησηΔιαγραφή