ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το μήνυμα των εκλογών ελήφθη, αλλά κατά το ήμισυ

image Από την επόμενη των εκλογών, μιας και τα αποτελέσματά τους δεν οδήγησαν σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, έχει ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών επαφών των πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Μόνο που, όπως φαίνεται, ο καθένας εκλαμβάνει τον όρο “συνεργασία” όπως θέλει αυτός.
Ο κος Σαμαράς, αφού έλαβε την εντολή, την…κατέθεσε άκαρπη μέσα σε μόλις 6 ώρες! Τι προσπάθεια ακριβώς κατέβαλε για να σχηματίσει κυβέρνηση, μόνο αυτός ξέρει! Ο κος Τσίπρας στη συνέχεια, αντί να συναντιέται πρωτίστως με τα κοινοβουλευτικά κόμματα που θα μπορούσαν να τον στηρίξουν με βουλευτική ψήφο, ξεκίνησε από αυτά που δεν μπήκαν στη βουλή!  Έθεσε δε 5 σημεία ως προαπαιτούμενα για σχηματισμό κυβέρνησης απλά για να γίνεται κουβέντα, αφού δεν έκανε ούτε ένα βήμα σύγκλισης με κάποιο από τα κόμματα που, βάσει κοινοβουλευτικής δύναμης, θα μπορούσε να του παράσχει στήριξη ή ανοχή. Γιατί, κακά τα ψέματα, με δεδηλωμένη την άρνηση του ΚΚΕ και τις έδρες της Χρυσής Αυγής, και με καθαρά μαθηματική σκέψη, κυβέρνηση χωρίς τη Νέα Δημοκρατία των 108 εδρών δε γίνεται! Ο κος Βενιζέλος δε, ενώ είναι τρίτος στη σειρά, σπεύδει πρώτος να προτείνει συνεργασίες δήθεν ευρύτερες, για να κερδίσει τις εντυπώσεις!
Έτσι, αντί τα κόμματα να προσπαθούν να τιμήσουν την εντολή που έλαβαν από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, προετοιμάζονται ήδη για…τις επόμενες εκλογές προσπαθώντας ο ένας να στήσει παγίδες στον άλλο! Καταστρατηγώντας έτσι το Σύνταγμα για το οποίο κατά τα άλλα παραπονιόμαστε ότι “οι άλλοι” έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια!
Αυτό το μήνυμα έλαβαν άραγε από τις εκλογές; Δεν είδαν ότι ...
ο κόσμος μοιράστηκε; Ότι έδωσε χαμηλά ποσοστά στα δύο πρώτα κόμματα, κάτω από το 20%, ενώ και ένα ποσοστό 18% μοιράστηκε σε κόμματα που δε μπήκαν στη βουλή; Αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να γίνει σύγκλιση πολιτικών, και όχι πόλωση; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε 51 % για να προσπαθεί να επιβάλλει αυτούσιο το πρόγραμμά του στα υπόλοιπα κόμματα. Θα έπρεπε να δεχτεί κάποιες από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Και η Νέα Δημοκρατία επίσης, ως πρώτο κόμμα, έπρεπε να προσχωρήσει σε κάποιες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΔΗΜ.ΑΡ και του ΠΑΣΟΚ ώστε να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα όλα είναι παραμύθια για αγρίους, μην πω για χαζούς.
Το κάθε κόμμα επιλέγει να λάβει από το αποτέλεσμα των εκλογών  μόνο το μήνυμα που το συμφέρει. Η ΝΔ ότι είναι πρώτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαός δε θέλει το μνημόνιο. Πέρα του ότι αυτά τα δύο ισχύουν σαφώς, αλλά είναι άκρως αντιφατικά, υπάρχει και το άλλο μήνυμα: αυτό του τέλους του δικομματισμού! Και όμως, εκεί που ξεφύγαμε από το ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ξαφνικά καταλήξαμε στο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ!
Εκτίμησή μου είναι ότι με την πόλωση δε θα κερδίσουμε απολύτως τίποτα, ούτε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αλλαγή πολιτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός αν δεν το θέλουμε αυτό, οπότε στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουμε όλοι ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

5 σχόλια:

  1. Ειδικά από υποστηρικτές της απλής αναλογικής δεν είναι δυνατόν να απορρίπτεται η συνεργασία.

    H Ελλάδα έχει μια ευκαιρία για αριστερή κυβέρνηση. Ας δούμε πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση αυτή. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει 2 μέρες χωρίς αποτέλεσμα έχουν άλλες 2. Να δούμε. Εγώ είμαι υπέρ της μάχης και κατά της φυγομαχίας. Ο λαός ψήφισε κυβέρνηση συνεργασίας ας δούμε αν το έχει και αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζεται http://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1853&Itemid=170
    με το εύρω. Δεν λέει κάτι για δραχμή μέσα πάντως. Αυτά που λέει όμως την προυποθέτουν.
    Μην δούμε στο τέλος "αριστερούς" να λιντσάρουν τον Τσίπρα μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΦΩΝΑΖΕ "ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠ... Η ΒΟΥΛΗ" ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΛΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ, ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πάντως, όσον αφορά την τελευταία σου παράγραφο, πως πρέπει να ξαναδούμε λίγο το θέμα της ΕΕ.
    Από τη στιγμή που οι επιδοτήσεις της ΕΕ συνέβαλλαν στην καταστροφή μεγάλου μέρους της γεωργικής παραγωγής και αυτό όχι γιατί οι αγρότες έπαιρναν τα λεφτά και μόνο, αλλά γιατί οι επιδοτήσεις ήταν μέρος της ρύθμισης της παραγωγής στα πλαίσια και των άλλων αγροτικών δυνάμεων της ΕΕ. Δηλαδή, δεν γινόταν παραγωγή στο μέγιστο των δυνατοτήτων της γης μας, αλλά κάτω από οδηγίες που δεν έθιγαν πιο δυνατά βιομηχανικογεωργικά κεφάλαια, χωρών της ΕΕ. Εν ολίγοις, ότι είχε ανάγκη η αγορά.

    Αυτό μονάχα ένα παράδειγμα του ρόλου της ΕΕ.
    Αλλιώς μπορούμε να δούμε τις κατευθύνσεις στην Παιδεία, όπου προσπαθούν οι κυβερνήσεις να αποκτήσουμε το πιο σκληρο ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημαπου που δίνει προτεραιότητα στην αγορά, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα σωρό φραγμούς πρόσβασης σε αυτά από τους μη κατέχοντες.

    Θέλω να πω, πως η ΕΕ και το ευρώ σαν νόμισμα, με το οποίο πρέπει να τρέχουμε πίσω από τους γερμανούς κεφαλαιοκράτες που έχουν μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα της αγοράς από ότι οι δικοί μας, αποτελούν συμβόλαια θανάτου. Αν δεν αποκοπείς από αυτά, τότε δεν μπορείς να μιλάς για οργάνωση της παραγωγής σε εθνικά πλαίσια ώστε να εξυπηρετούνται ΟΛΟΙ όσοι ζουν εδώ.
    Ή θα εξυπηρετούμε το κεφάλαιο ή τις ανάγκες με μια οργάνωση της παραγωγής προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρώτο θέλει ΕΕ και ευρώ προς το παρόν, το δεύτερο ανοίγει άλλους δρόμους, που ο πυρήνας θα είναι οι εργαζόμενοι.

    Υ.Γ. Η δύναμη με φωνές και αδρεναλίνη του 1:35 ασχολίαστο....Πόσα να γράφετε και εσείς για να αποδείξετε ότι δεν έχετε εγκεφαλικά κύτταρα για μια σοβαρή φράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΕΓΓΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ , ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ "ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠ... Η ΒΟΥΛΗ" ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ 22 ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ... ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΣΟΝΟΥΠΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Proximos φίλε μου. Όχι 401. Δεν έχει ξεχάσει ο ελληνικός λαός τις ταμπέλες στους φούρνους των ομοϊδεατών σας.

    Πάντως κάνε τουλάχιστον κράτει στα εγκεφαλικά κύτταρα. Μη γράφεις τα ίδια και τα ίδια!

    Tsop. Tsop.
    Νευράκια νευράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή