ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Paul Κrugman: “Δεν είναι Ελληνικό πρόβλημα, είναι Ευρωπαϊκό”

image Με άρθρο του που δημοσιεύεται στους New York Times, ο νομπελίστας Οικονομολόγος Paul Krugman  επισημαίνει ότι “ακόμα και τώρα φαίνεται πως δεν υπάρχει προθυμία να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι, δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα ή ισπανικό ή ιταλικό, το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό”.
Ακόμα, στο άρθρο του αναφέρει: “το παιχνίδι ηθικής που παίζουν οι Γερμανοί λέγοντας ότι η κρίση είναι πρόβλημα των ίδιων των χωρών, δεν αληθεύει, αλλά εκτός από αυτό, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται τώρα. Το σημείο-κλειδί είναι ότι δεν υπάρχει διέξοδος για τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, εάν η Ευρώπη σαν σύνολο συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό.
Το να κάνει κανείς διάλεξη στους Έλληνες ψηφοφόρους και την ίδια ώρα να υπαινίσσεται ότι ίσως χαλαρώσει κάποιους όρους –και ενώ πλέον είναι ώρα για καλοκαιρινές διακοπές- δεν είναι λύση”,
σημειώνει ο  οικονομολόγος, ενώ κλείνει το άρθρο του ως εξής:

«Χρειαζόμαστε μια αλλαγή εδώ, όχι στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο και την Φρανφούρτη. Διαφορετικά το παιχνίδι τελειώνει».
Είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο το ότι έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι απόψεις που εντάσσουν το Ελληνικό πρόβλημα, ή μάλλον τη λύση σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή λύση. Και, σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου  έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Όχι τόσο στη διαμόρφωση αυτής της άποψης, γιατί τέτοιες φωνές υπήρχαν και πριν (ο Krougman δεν περίμενε τις κάλπες στην Ελλάδα για να διαμορφώσει άποψη) , αλλά στο να ακουστούν ολοένα και πιο δυνατά οι φωνές που επιδιώκουν μια διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή που έχει επιβάλλει το Βερολίνο.

1 σχόλιο:

  1. Μπα... άκρη δεν βγαίνει με τούτους. Μόνοι τους τα λένε (βλέπε : τα μηνμόνια, και τις μίζες, και τη SIEMENS και τα υποβρύχια και τα ομόλογα και το Βατοπαίδι, και τον Κοσκωτά, και τον Άκη, τον Ξάκη...). μία λύση έχεις λαέ! ΧΡΥΣΓΗ ΑΥΓΗ, ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή