ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Οδυνηρή διαπίστωση: Ο ένας από τους δύο συζύγους με παιδιά φορολογείται ως ΑΓΑΜΟΣ!

imageΜια δυσάρεστη έκπληξη με περίμενε χτες το βράδυ, όταν αποφάσισα (επιτέλους) να καταθέσω τη φορολογική μου δήλωση στο Taxisnet. Έχοντας υπολογίσει πρόχειρα το φόρο που θα πληρώσω με τις γνωστές κλίμακες που ισχύουν, περίμενα η εκκαθάριση να μου βγάλει ένα Α ποσό πρόσθετου φόρου (μου έχει γίνει ήδη σοβαρότατη παρακράτηση). Έλα μου ντε που το taxisnet μου έβγαλε 400 ευρώ περισσότερα!
Έψαχνα, ξαναέψαχνα επί 2 ώρες να βρω τι έκανα λάθος. Κοίταζα τα τεκμήρια, και τα κάλυπτα οριακά . Άρα δεν φορολογούμουν για τεκμαρτό, αλλά για πραγματικό εισόδημα. Κοίταζα τις αποδείξεις, ούτε εκεί είχα πρόβλημα. Μέχρι που ανακάλυψα ότι ο πρόσθετος φόρος των 400 ευρώ αντιστοιχεί...
στη σύζυγο μου. Αναρωτήθηκα πως γίνεται αυτό, αφού με 5000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο, και για 2000 επιπλέον για καθένα από τα δύο μας παιδιά, δε θα έπρεπε να πληρώνει φόρο με 9000 ευρώ εισόδημα. Κι όμως, της αντιστοιχούσε φόρος 400 ευρώ! Και τότε το ανακάλυψα:
ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2011 ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Μέχρι και την περσινή φορολογική δήλωση, το επιπλέον αφορολόγητο για τα παιδιά ίσχυε και για τους δύο συζύγους. Δε φτάνει λοιπόν που μείωσαν το αφορολόγητο όριο από τα 12000 ευρώ στα 5.000, δε φτάνει που μείωσαν τις φοροαπαλλαγές από τα δάνεια και τις ιατρικές δαπάνες στο μισό,  δε φτάνει που διπλασίασαν σχεδόν τα τεκμήρια με αποτέλεσμα ένας μέσος μισθωτός να δυσκολεύεται να τα καλύψει, έκοψαν και από τον ένα σύζυγο και το πρόσθετο αφορολόγητο όριο για τα παιδιά!
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΝΑΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΓΑΜΟΣ!!!
Μόνο με αυτό το τέχνασμα, αυτή τη στιγμή το ατομικό αφορολόγητο ενός μέλους της μέσης ελληνικής οικογένειας (με 2 παιδιά) είναι (5000+5000+4000 για τα 2 παιδιά)/2 φορολογούμενοι = 7000 ευρώ, και όχι 9.000 όπως έλεγαν και όπως έδειχναν σε όλους τους πίνακες (βλέπε πίνακα στην αρχή της ανάρτησης).
Μιλάμε για την απόλυτη απάτη, αφού αυτό αποκρύφτηκε σκόπιμα από την κυβέρνηση, και ίσως από άγνοια από τα μέσα ενημέρωσης. Και σίγουρα μιλάμε για άλλη μια ληστεία σε βάρος των φορολογουμένων που , κατά την κυβέρνηση, επιβαρύνεται μόνο ο ένας γονέας και μόνο κατά 4000 ευρώ ετησίως για να παρέχει τα είδη πρώτης ανάγκης σε δύο ανήλικα παιδιά!
ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΉ ΕΙΡΩΝΊΑ: Οι νέοι μας σωτήρες, με το νέο φορολογικό που ετοιμάζουν, θα μας πουν ότι θα αυξήσουν το ατομικό αφορολόγητο! Μα, αν δεν ισχύσει ξανά πρόσθετο αφορολόγητο για τα παιδιά και για τους 2 γονείς, πάλι περισσότερο φόρο από πέρσι θα πληρώσουμε και του χρόνου!

3 σχόλια:

  1. Πλέρωνε έλληνα κορόϊδο. Πλέρωνε διπλά, διότι οι "κακόμοιρες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες", δηλαδή όλοι αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες πονηροί που δεν κόβουν ποτέ τιμολόγια και δεν δίνουν ποτέ αποδείξεις, ούτε ξέρουμε που βρίσκουν αυτά που πουλάνε (τα οποία μπορεί να είναι και κλεμμένα), ούτε, το χειρότερο, δεν αποφασίζουμε να εφαρμόσουμε τον ισχύοντα Νόμο και να τους συλλάβουμε και να τους απαγγείλουμε κατηγορίες για μη απόδοση ΦΠΑ (το λιγότερο)κλπ, όλοι λοιπόν αυτοί θα πάνε αύριο στο νοσκομείο και θα κάνουν τζάμπα εξετάσεις και εμβόλια, τα οποία βεβαίως κάνουν λεφτά, για την εξεύρεση των οποίων πρέπει να πληρώσεις ΕΣΥ διπλό φόρο. Έεεεετσι.... να πούμε και καμμιά αλήθεια που δεν τολμάει να την πει κανένας στην σύγχρονη Ελλάδα που κουμαντάρουν οι παχυλόμισθοι μεγαλοδημοσιογράφοι, που μας σερβίρουν ό,τι θέλουν κι εμεις το ...μασάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης: στο διαζευγμένο πατέρα δεν αναγνωρίζεται η μηνιαία διατροφή που πληρώνει για το παιδί/α του, φορολογείται ως άτεκνος, ενώ η μητερα που λαμβάνει διατροφή για το παιδι/α δε δηλώνει πουθενά αυτό το ποσό στα εισοδήματα της και έχει και το επιπλέον αφορολόγητο των 2000 € για το παιδι! Ωραίο δίκαιο φορολογικό σύστημα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης: αν είσαι κάτω των 30 ετών ή ανάπηρος ή συνταξιούχος, λέγανε ότι το αφορολόγητο θα είναι 9.000 ευρώ και όχι 5000. Αυτό όμως ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αν το εισόδημά σου είναι πάνω από 9000 ευρώ. Τότε υπάγεσαι κανονικά στις κλίμακες από τα 5000 και πάνω, με την προυπόθεση το καθαρό σου εισόδημα μετά τη φορολόγηση να μην υπολείπεται των 9000 ευρώ...

    Έχουν βρει κόλπα να μας τα παίρνουν που δεν τα είχαμε πάρει χαμπάρι...Τώρα με την υποβολή των δηλώσεων τα βλέπουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή