ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δικαστήριο θεώρησε “κίνδυνο για τη δημόσια τάξη” σωματείο με την επωνυμία “ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ”!

Το είδαμε κι αυτό: στη χώρα που η δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά κρυφοκοιτάζει προς την κυβέρνηση, απερρίφθη από το Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η αίτηση σωματείου με την επωνυμία “ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ” να αναγνωριστεί ως μη κερδοσκοπικό, με την αιτιολογία ότι “αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη”!
image
Το υπό ίδρυση σωματείο, όπως αναφέρεται στο καταστατικό του, Σκοποί του σωματείου είναι η μελέτη, η ανάληψη δράσεων, η διάδοση και η υποστήριξη των παρακάτω ζητημάτων:

1. Στάση πληρωμών των τοκοχρεολυσίων, έλεγχος και διαγραφή του δημόσιου χρέους.
2. Ανάπτυξη κινήματος για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, ιδίως με τοπικές επιτροπές, εκδηλώσεις, μαζική κινητοποίηση γυναικών, ανέργων, νεολαίας και μεταναστών. Συνεργασία με φορείς, συνδικαλιστικές, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, συλλογικότητες και πρόσωπα, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, που ενεργούν για παρόμοιους σκοπούς. Συνεργασία με πρόσωπα που έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της διαγραφής του χρέους.
3. Ανάκτηση των εργαλείων της νομισματικής και συναλλαγματικής πολιτικής (έξοδος από το ευρώ), και παραγωγική αξιοποίηση των πόρων που έτσι θα εξοικονομηθούν προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων με κριτήριο την εξυπηρέτηση των βασικών τους αναγκών.
4. Προστασία της εργασίας. Υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζόμενων, στην κατεύθυνση της απαλλαγής από το χρέος, για την ανασυγκρότηση της χώρας. Προώθηση με κάθε τρόπο του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου στα μέσα παραγωγής, ιδίως για τη διάσωση θέσεων εργασίας και την προστασία του εισοδήματος.
5. Διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
6. Δημόσια κεντρική τράπεζα χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
7. Υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, ιδίως με την κατάργηση του Μνημόνιου, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Εξυγίανσης, του Μνημόνιου 2, του Public Sector Initiative, και όλων των επαχθών μέτρων τα οποία έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν με αιτιολόγηση το χρέος.
8. Ανάλυση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών επιπτώσεων που έχουν η συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ευρωζώνη. Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕTXΣ, EFSF) και αποχώρηση από οποιαδήποτε άλλη συνθήκη με την οποία παραχωρούνται αρμοδιότητες άσκησης οικονομικής πολιτικής της χώρας. Συμμετοχή στον κοινό αγώνα για τη δημιουργία μιας Ευρώπης των εργαζομένων. Επιστημονική μελέτη (δημιουργία επιστημονικών επιτροπών) των συνθηκών που θα επικρατήσουν με την έξοδο της χώρας από το ευρώ, και παρουσίαση λύσεων με γνώμονα τις ανάγκες του λαού.
9. Ανάδειξη των διάφορων όψεων του οικολογικού χρέους, ιδίως με την επιστημονική μελέτη των επιπτώσεων του χρέους στα οικοσυστήματα της Βόρειας Ελλάδας.
10. Συμβολή με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της φτώχειας.
Κι όμως, το δικαστήριο έκρινε ότι το σωματείο αυτό αποτελεί “ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ”! Στην απόφαση αναφέρεται:
«Από την επωνυμία του σωματείου, η οποία αποτελεί προσδιοριστικό στοιχείο της ταυτότητάς του κατά τις σκέψεις που προεκτέθηκαν, προκαλεί σύγχυση και παραπλάνηση και ως προς τα μέλη που εκπροσωπεί το εν λόγω σωματείο και την ταυτότητά τους. Έτσι εμφανίζεται ότι υπάρχουν άδηλοι σκοποί του σωματείου με αντίστοιχο κίνδυνο για τη δημόσια τάξη.Με τον τρόπο αυτό η επωνυμία του εν λόγω σωματείου δεν διατυπώνεται με τρόπο σαφή, ορισμένο και αναμφίβολο, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τη του άρθρου ΑΚ και επομένως η αναγνώρισή του δεν είναι δυνατή.”
Μάλιστα, στη συνέχεια της απόφασης αναφέρεται σχεδόν ειρωνικά ότι “η μη αναγνώριση του σωματείου δεν υπερβαίνει το επιβαλλόμενο αναγκαίο μέτρο περιορισμού της σωματειακής ελευθερίας”, προτρέποντας τα μέλη του σωματείου να αλλάξουν την επωνυμία του!
Δηλαδή η δικαστής δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους σκοπούς του σωματείου, αλλά από την επωνυμία και μόνο, και προφανώς με το πολύ προχωρημένο μυαλό που έχει, διέβλεψε ότι ο τίτλος του σωματείου “ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ” αποτελεί δημόσιο κίνδυνο! Δηλαδή αν αναγνωριστεί το σωματείο με τη συγκεκριμένη επωνυμία, την ίδια μέρα θα ξεχυθούν τα μέλη του και οι υποστηρικτές του στους δρόμους και θα σπάνε βιτρίνες, θα καίνε τράπεζες και θα πλακώνουν στο ξύλο όποιο βρουν μπροστά τους!
Η απόφαση αυτή μου θυμίζει την ταινία “minority report” του Steven Spielberg, που οι δράστες συλλαμβάνονται προτού διαπράξουν το έγκλημα! Βέβαια εκεί χρησιμοποιούσαν 3 “προγνώστες”, δυο άντρες και μία γυναίκα, από τα οράματα των οποίων προέκυπταν τα ονόματα του μελλοντικού θύτη και του θύματος, κι έτσι γίνονταν η σύλληψη πριν γίνει το έγκλημα. Φαίνεται ότι η μέθοδος αυτή θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας. Η γυναίκα βρέθηκε, αναζητούνται οι δύο άντρες…
Δείτε ολόκληρη την απόφαση του δικαστηρίου παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου