Διακοπές εκτός από θάλασσα, ξενύχτι και ποτό, για εμάς τους μεγαλύτερους σημαίνει και φαΐ (φαγητό για εσάς τους μη Κρητικούς). Καλό φαΐ. Κάθε χρόνο που βρίσκομαι στα Χανιά, εκτός από την αγαπημένη μου ψαροταβέρνα στ’ ανατολικά του παλιού λιμανιού (προτελευταία) για να φάω απίστευτες τηγανιτές φρέσκες γαριδούλες, επισκέπτομαι υποχρεωτικά κι ένα οικογενειακό ταβερνάκι στον Πλατανιά. Εκεί, το πρώτο πιάτο που παραγγέλλω, και ο λόγος για τον οποίο πάω, είναι αυγά με στάκα.
Το πιάτο αυτό δεν κυκλοφορεί στο Ηράκλειο. Αντίθετα, στα Χανιά είναι άλλο ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο. Με απίστευτη νοστιμιά. Ο συνδυασμός της ζεστής στάκας με το τηγανητό αυγό, εκτός από....
τις χιλιάδες θερμίδες και την απίστευτη λιπαρότητα, σου αφήνει και μια εξωπραγματική γεύση. Κατεβάζεις κι ένα καραφάκι ρακί, και ξεχνάς τη φτώχεια σου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, συνοδευόμενο φυσικά από ζεστό, ζυμωτό ψωμί για … πολλές βουτιές!Στάκα μπορείτε να βρείτε διάφορα μαγαζιά. Συνταγή για αυγά με στάκα μπορείτε να βρείτε εδώ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου