ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Δ.Τ: Ενημέρωση για τις συλλογικές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο και κάλεσμα σε Συλλαλητήριο την Κυριακή 11/11 στην πλατεία Ελευθερίας

DSC00011 Την εβδομάδα που μας πέρασε στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν πολύμορφες και μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ενδεικτικά:
  • Δύο δυναμικά και ογκώδη συλλαλητήρια (Τρίτη πρωί, Τετάρτη βράδυ)
  • αποκλεισμοί Δ.Ο.Υ. και Τράπεζας της Ελλάδος (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή)
  • 3ημερη κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας
  • 4ήμερη κατάληψη του Δημαρχείου (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
  • Επιστολή στους βουλευτές του νομού
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με τη συνάντηση των φορέων και συλλογικοτήτων στο ΕΚΗ από την οποία δημιουργήθηκε το «Συντονιστικό Φορέων και Πολιτών».
Το συντονιστικό αυτό, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, διευρύνθηκε με τη συμμετοχή αντεξουσιαστών και αναρχικών.
Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνουμε κάτι τέτοιο στην πόλη μας και...
το σημαντικότερο νομίζω ότι είναι το γεγονός ότι λειτούργησε ομαλά, αρμονικά και με γόνιμο διάλογο. (δείτε τη συν/νη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)
Επειδή οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους και τους προϋπολογισμούς τους
Επειδή «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!»
Και επειδή τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον Προυπολογισμό του 2013, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του «πακέτου μέτρων» που οριακά κατάφεραν να περάσουν από το Κοινοβούλιο,
ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ να δώσουμε άλλο ένα ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ
στο συλλαλητήριο την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Νοέμβρη (αύριο), στις 5:00μμ, στην πλατεία Ελευθερίας.
Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι ομάδες περιφρούρησης της κατάληψης λειτούργησαν επίσης πολύ καλά (αν και κάποιοι υποχρεώθηκαν σε διπλοβάρδιες) και αν μας είχαν διαθέσει μέσα και εργαλεία για την καθαριότητα (όπως ζητούσαμε) θα ήταν και τα πατώματα καθαρά κατά την παράδοση του κτηρίου.
Και επειδή κάποια ΜΜΕ έγραψαν κάποια στιγμή ότι «η κατάληψη συνεχίζεται από ομάδα 100 ατόμων» να τους ενημερώσω ότι η συμμετοχή ήταν αντιπροσωπευτική κάθε φορά, κι αυτά τα «άτομα» αποτελούσαν τις ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (περιφρούρηση, ενημέρωση, οργανωτικό κλπ). Τα «άτομα» αντικαθίστανται κατά τακτά διαστήματα από άλλα «άτομα», γιατί σκοπός μας δεν ήταν ούτε να εξοντωθούν κάποιοι, ούτε να είναι ο χώρος διαρκώς γεμάτος….
Επίσης θεωρώ σκόπιμο να γνωρίζουμε όλοι ότι ενώ το ΕΚΗ, ικανοποιώντας το αίτημα των εργαζομένων, προκήρυξε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 08.11.12, βρέθηκε πολιτική-συνδικαλιστική παράταξη να καταγγείλει την ΑΠΕΡΓΙΑ. Το παράδοξο είναι ότι η καταγγελία έγινε από το ΠΑΜΕ.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΚΗ ("ΑΓΩΝΙΣΤΑΡΑΔΕΣ" ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)ΔΕΝ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΝ ΚΑΙ 99
    % ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΥΓ. ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή