ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Αντιδράσεις και εντός ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” , το Π.Δ. για τα εργασιακά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος. Και δεν είναι μόνο τα εργασιακά , αλλά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που κάνουν κάποιους βουλευτές να το σκέφτονται σοβαρά αν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό στις αρχές Ιούλη. Εξάλλου, με πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης) , το  ΠΔ για τα εργασιακά θα συζητηθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Έτσι, η κυβέρνηση αρχίζει ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου να πείσει φορείς της συμπολίτευσης πλέον για τα δύο μεγάλα θέματα αυτά, αφού για την αντιπολίτευση δεν τίθεται ούτε συζήτηση!! Στα πλαίσια αυτά, ο Λοβέρδος θα συναντηθεί σήμερα με βουλευτές του κόμματός του, προκειμένου να τους δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο ΠΔ για τα εργασιακά:        Πρώτον, θα επιμηκύνει τον χρόνο προειδοποίησης για τις απολύσεις.
Δεύτερον, θα δημιουργήσει αντικίνητρα για τις απολύσεις των εργαζομένων άνω των 50 ετών.
Τρίτον, θα διασφαλίσει, σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των νεοεισερχομένων στην εργασία, ότι ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει τη διαφορά, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα δεν το καθιστά σαφές και αναφέρει ότι ο ΟΑΕΔ «δύναται να καλύψει τη διαφορά».

Φαίνεται λοιπόν πως κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακόμα ξεχάσει τις βασικές αρχές του κόμματός τους. Ή τουλάχιστον δε σκύβουν το κεφάλι τόσο εύκολα όσο οι υπόλοιποι στις υποταγές του Μαξίμου. Βέβαια για όλα τα παραπάνω κρατάω σοβαρές επιφυλάξεις… Γιατί αντίστοιχες αντιδράσεις υπήρχαν και στο παρελθόν για πολλά θέματα, αλλά την ώρα της ψηφοφορίας, οι αρχές πήγαιναν περίπατο μπροστά στην κομματική πειθαρχία…

Ο Ιούλιος είναι μπροστά λοιπόν, και προβλέπεται αρκετά θερμός…Για να δούμε, θα προκύψουν νέοι Δημαράδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου