ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τι ξέχασε να μας πει ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας…

Σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας , με αφορμή τα 36 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, απεύθυνε μήνυμα στον Ελληνικό λαό..Ένα μήνυμα, γεμάτο διαπιστώσεις και συμπεράσματα… Το περίεργο είναι ότι αυτό το μήνυμα λες και το έγραψε κάποιος που δε συμμετείχε ενεργά στην πολιτική από το 74 και μετά… Κάποιος που ουδέποτε ήταν μέλος κυβερνήσεων της Ελλάδας….
“Βιώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα μιας κρίσης που οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, αντί να χτίσουμε μια Ελλάδα πάνω στα υγιή θεμέλια της Δημοκρατίας που βάλαμε το 1974, αφήσαμε παθογένειες και αδυναμίες να γιγαντωθούν. Στη δημόσια και στην πολιτική ζωή της χώρας επικράτησαν οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά και το δίκαιο του ισχυρού. Ο εύκολος πλουτισμός και η ευνοιοκρατία οδήγησαν σε ένα παραγωγικό μοντέλο άδικο και καταδικασμένο στον μαρασμό. Το κράτος, αντί να μετασχηματιστεί σε μέσο για την ανάπτυξη, για το συλλογικό καλό και για την κοινωνική δικαιοσύνη, μετατράπηκε σε μέσο εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, ανήμπορο να σχεδιάσει και να εφαρμόσει πολιτικές και στρατηγικές για τον τόπο. Η διαφθορά επικράτησε πλήρως και έγινε πολιτικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, αλλά και τρόπου ζωής. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχασε την εμπιστοσύνη της στην ίδια την Πολιτεία. Ως αποτέλεσμα, η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε την Ελλάδα απροστάτευτη, έρμαιο στις ορέξεις κερδοσκόπων και καιροσκόπων.
Γι’ αυτό και σήμερα, όπως το 1974 αποτινάξαμε τα δεσμά της χούντας, είναι η ώρα να αποτινάξουμε αυτές τις δουλείες που μας κληροδότησε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, που πατά γερά στα πόδια της. Να ξαναδώσουμε περιερχόμενο, λάμψη και οξυγόνο στη Δημοκρατία μας.'”
Ούτε κουβέντα για τις ευθύνες των πολιτικών…..
Ποιος καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και στο δημόσιο τομέα;; Οι βουλευτές δεν είναι εκείνοι που παρέμβαιναν όλα αυτά τα χρόνια, για να προσληφθούνε οι δικοί τους στο δημόσιο, με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα; Και, αφού τους είχαν στο δημόσιο, εκείνοι επέστρεφαν τη χάρη με όποιο τρόπο μπορούσαν..
Το δίκιο του ισχυρού πως επικράτησε; Μόλις πας να τα βάλεις με τα μεγάλα συμφέροντα, πέφτουν οι απειλές σύννεφο…. Προσωπικά το έχω ζήσει από πολύ κοντά αυτό… Και οι απειλές προέρχονταν από πολιτικούς, παρακαλώ….
Όσο για τον εύκολο πλουτισμό, αυτό κι αν είναι ειρωνεία…. Μπαίνουν τη μια μέρα στη βουλή, στη νομαρχία, στο δημαρχείο, και σε 4 χρόνια δεν ξέρουν τι έχουν!!! Και αυτοί , και όλο τους το σόι!!! Να μην πω για το κλίμα που καλλιέργησαν επί Σημίτη , με το χρηματιστήριο, που ο κόσμος πουλούσε τα οικόπεδά του για ν’ αγοράσει μετοχές..Βέβαια εκεί φταίει και ο κόσμος, που ρίσκαρε την περιουσία του ακούγοντας λόγια του αέρα, αλλά αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση..
Φυσικά και το κράτος μετατράπηκε σε μέσο εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων….Αυτό σας συνέφερε τόσα χρόνια…Και, μη γελιέστε κε Παπανδρέου, και τώρα ισχύει αυτό…Απλά τώρα οι όμοιοί σας τάζουνε συμβάσεις ενός έτους ή μερικών μηνών, ενώ παλιότερα τάζανε μονιμότητα…Να μην πούμε για τις μεταθέσεις στο στρατό…Ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs, και μαθαίνουμε που υπηρετούν οι διάσημοι και τα τέκνα πολιτικών..
Όσο για τη διαπίστωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχασε την εμπιστοσύνη της στην ίδια την Πολιτεία, αυτό δε θα μπορούσε παρά να με βρει 100 % σύμφωνο!!!!
Αλλά ο τρόπος για να ορθοστατήσει η Ελλάδα που προτείνετε, δεν είναι ο μοναδικός. Και ειδικά στο σκέλος που αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη…Μάλλον στην αντίθετη πλευρά μας πάτε, όταν αυξάνετε ασύστολα τη φορολογία, χωρίς κανένα κριτήριο.. Το ΦΠΑ το πληρώνουν και οι φτωχοί κε Παπανδρέου,και αυτούς τσούζει περισσότερο η άυξησή του… Το δώρο των 700 ευρώ το έχει ανάγκη τα Χριστούγεννα ο δημόσιος υπάλληλος των 1000 ευρώ και ο συνταξιούχος, και όχι ο μεγαλοεπιχειρηματίας των χιλιάδων ευρώ…
Η Ελλάδα θα αλλάξει κυρίως όταν θα αλλάξετε εσείς κε Παπανδρέου, και οι όμοιοί σας… Όταν η πολιτική σταματήσει να είναι μέσο πλουτισμού..  Όταν οι πολιτευτές δε θα προτείνονται από τις νομαρχιακές επιτροπές, αλλά θα αναδεικνύονται από την κοινωνία και θα προέρχονται κατευθείαν από αυτήν…
Τότε ίσως  η Siemens να μην παίρνει με απευθείας αναθέσεις τις προμήθειες των νοσοκομείων, τα υποβρύχια που πληρώνουμε με δανεικά να μη γέρνουν και τα τρένα που αγοράζουμε να χωρούν στις ράγες και οι λίμνες να μην παραχωρούνται σε μονές… Τότε όμως τα σπίτια σας θα είναι όπως τα δικά μας…100 τετραγωνικά με το ζόρι, χτισμένα με δάνειο που θα πληρώνετε μια ζωή… Δε θα έχετε σκάφη, ούτε αυτοκίνητα 3000 κυβικών… Και τα ρούχα σας δε θα είναι Boss και Armani, αλλά Zara…
Όταν ο Έλληνας σας δει έτσι, τότε ίσως θα δεχτεί και μειώσεις μισθών και πολλά ακόμα, και θα αλλάξει την κακή νοοτροπία που εσείς (οι πολιτικοί) του καλλιεργήσατε, για να ορθοποδήσει η πατρίδα…Γιατί τότε θα υπάρχει πραγματικά προοπτική για τη χώρα μας…. Και τότε ίσως και η Δημοκρατία για την οποία μας μιλάτε, αποκτήσει και αυτή το κυριολεκτικό της νόημα…
Έως τότε κε Παπανδρέου, επειδή μιλάτε σαν να έχετε ξεχάσει το παρελθόν σας, απλά να σας θυμίσω ότι ήσασταν υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια… Είσαστε δηλαδή κι εσείς ΚΥΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για το σημείο που έχει έρθει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου