ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη εμφάνιση των Minoistas στο Ηράκλειο (βίντεο).

DSC02967

Αρκετά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη δράση των Minoistas. Μερικές δεκάδες Ηρακλειώτες προτίμησαν να συμμετάσχουν στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου δίπλα από το Μουσείο της Φυσική Ιστορίας στο Ηράκλειο, παρά να απολαύσουν τον χειμωνιάτικο ήλιο σε κάποια καφετέρια της παραλιακής.

Η όρεξη για δουλειά ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη συλλογή των σκουπιδιών από τα βότσαλα της παραλίας, τα πρανή του δρόμου αλλά και  τον πεζόδρομο που έχει δημιουργηθεί δυτικά του μουσείου.

DSC02972

Στην προσπάθεια του κόσμου ανταποκρίθηκε θετικά και ο δήμος Ηρακλείου, κι έστειλε ένα φορτηγό για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

DSC02974 

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το κίνημα αυτό βρίσκει την ανταπόκριση που του αξίζει, και είμαι σίγουρος ότι σε επόμενες δράσεις των MINOISTAS ο κόσμος θα είναι πολύ περισσότερος. Άλλωστε η κίνηση αυτή έχει αρχίσει να προβάλεται αρκετά και από τα τοπικά κανάλια και εφημερίδες, αλλά και τα μεγάλα portals της Ελλάδας.  Κι ελπίζω ο δήμος Ηρακλείου να βρίσκεται κοντά στους Minoistas, ακόμα και όταν λείπουν οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων, γιατί κάποια πράγματα δε γίνονται χωρίς τη συμβολή του.

11 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να βρουν πληροφορίες στη σελίδα των minoistas στο facebook:
    http://www.facebook.com/pages/manage/updates.php?id=107176135992289&sent=1&e=0#!/pages/Minoistas/178996795466578

    ή στο blog τους: http://minoistas.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήθελα να ήξερα πόσα εργατικά χέρια υποκαθιστούν οι εθελοντές, κάτι που βολεύει έναν από τους πιο πλούσιους δήμους της Ελλάδας. Παραχώρησε και το όχημα! Δυστυχώς κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους με αυτές τις κινήσεις και κάποιοι άλλοι μένουν χωρίς δουλειά, και ενώ εθελοντικά θα πρέπε όλοι να διεκδικούμε θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής μέχρι να τους τα πάρουμε όλα, σπαταλάμε δυνάμεις ώστε να αισθανόμαστε καλύτερα αλλά στην ουσία κρύβουμε τα πραγματικά προβλήματα που μας κυνηγάνε.
    Προφανώς δεν λέω ότι το βρώμικο περιβάλλον δεν είναι πρόβλημα αλλά δεν ζούμε σε αθώες κοινωνίες, εκεί που μας χτυπάνε εκεί πρέπει να αντιδράσουμε για να βελτιώσουμε τους όρους ζωής μας, και το εκεί είναι στους χώρους δουλειάς απέναντι στα αφεντικά και τους κουράκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι αλήθεια ότι οι αγαπητοι μινωιστας μοιάζει να σκοντώνουν τις ενοχές μιας κοινωνίας που καθημερινά παίρνει λάθος αποφασεις, πράτει λάθος και ψηφίζει λάθος..... Μήπως θα ήταν πιο αποτελεσματικό τα σκουπίδια που μάζεψαν (και καλώς έκαναν) να τα απόθεταν συμβολικά μπρόστα στο μέγαρο Κουράκη, δηλ. στη Λοτζια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως μερικοί κλασικοί ελληναράδες του ελλαδιστάν σταματήσουν να κλαίγονται για τα χάλια των άλλων και να βάλουν ένα χεράκι παραπάνω οι ίδιοι; Ελπίζω πως ένας που κουράστηκε να μαζεύει τα σκουπίδια άλλων δε θα πάει να πετάξει τόσο εύκολα τα αποτσίγαρα και τα σκουπίδια του στο δρόμο.
    Στις Δυτικοευρωπαϊκές χώρες είναι πιο καθαρά όχι τόσο γιατί έχουν καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας όσο γιατί ο κόσμος δεν είναι κάφρος όπως πολλοί εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καφριλα του κοσμου δεν ειναι παρα μια μικρογραφια αυτης των κυβερνωντων.

    Η αλαγης της συνηδησης των πολιτων με αυτον τον τροπο δεν ειναι παρα σαν να βγαζουμε το νερο απο την βαρκα με κουταλια.

    Καλη προθεση σιγουρα, αλλα ο στοχος ειναι λαθος.

    Η κλαψα σιγουρα δεν ειναι λυση, αλλα ουτε και η οικολογικη "φιλανθρωπια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νέα Κρήτη: Σελ.14-15. "Δήμος - minoistas επιχείρηση καθαρισμού!!" EΛΕΟΣ!!! Ας φροντίσουν οι μινοίστας και τα μέλη που ξεκίνησαν αυτην την προσπάθεια να μην πάει άκλαυτη...και χωρίς λεια στα χέρια του Κουράκη! Θα ναι κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία λογική...
    Πετώντας ασύστολα σκουπίδια στους δρόμους χτυπάμε την ανεργία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποτέ δεν πέταξα σκουπίδια στον δρόμο, ούτε η γυναίκα μου ούτε τα παιδιά μου.
    Κάνω ανακύκλωση για τα παιδιά μου και όχι για καταχωρήσεις του πιο διεφθαρμένου δήμου της Ελλάδας.
    Αν πραγματικά θέλετε να κάνετε κάτι κύριοι "minoistas" να το κάνετε αθόρυβα αν θέλετε αυτό το κάτι να αξίζει, χωρίς "χορηγίες" από διάφορους "καλοθελητές".
    Και κάνω σαφές ότι δεν κλαίγομαι αλλά αντίθετα πονάω την κατάντια της πόλης και των "πολιτών" της σε όλα τα επίπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τις διαφορετικές απόψεις περί εθελοντισμού δεν θα κάνουμε κάποιο σχόλιο. Ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του. Στον τελευταίο 'Ανώνυμο' όμως θα απαντήσουμε γιατί βγάζει από το κεφάλι του πραγματικά δικά του συμπεράσματα. Πόσο αθόρυβα έπρεπε να το κάνουμε για να είστε ικανοποιημένος; Είδατε να αναφέρει μήπως ονοματεπώνυμα κάποιο μέσο ενημέρωσης που έτυχε να έλθει στον χώρο και να κάνει ρεπορτάζ; Απαιτήσαμε και το σεβάστηκαν ΟΛΑ τα Μ.Μ.Ε. να μην γίνει αναφορά σε κανέναν από τους ιδρυτές. Όποιος ήρθε το έμαθε από την σελίδα μας στο Facebook ή το blog που διατηρούμε στο διαδίκτυο. Ούτε φίλους δημοσιογράφους έχουμε ούτε καν δελτία τύπου στείλαμε για να ενημερώσουμε για την δράση μας. Ηρακλειώτες στην πράξη είμαστε και το αποδείξαμε όπως θα το αποδεικνύομαι σε κάθε ευκαιρία. Χθες καθαρίσαμε την παραλία αύριο θα σουλουπώσουμε πεζοδρόμια, θα πρασινίσουμε οικόπεδα, θα ζωντανέψουμε ξεχασμένες πλατείες, θα βάψουμε και το κυριότερο θα προσπαθήσουμε αυτά τα μηνύματα να περάσουν πρωτίστως στην νεολαία μας. Αυτοί είναι οι Minoistas που αγαπούν το Ηράκλειο με χειροπιαστό τρόπο. Ωστόσο, το μεγαλύτερο δώρο που πιστεύουμε ότι κάναμε στην πόλη είναι ψυχολογικό αφού καταφέραμε να βγάλουμε τον μικρό υπερήρωα μέσα απ' τον καθένα. Απ' τα λόγια στην πράξη, απ' την ακινησία στη δράση, απ' το τίποτα στο κάτι. Οι Minoistas, όποιοι κι αν είμαστε, τρεις ή χίλιοι τρεις, είναι η απόδειξη ότι το Ηράκλειο επιτέλους προχωράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή