ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ήρθε η σειρά των τραπεζοϋπαλλήλων. Ποιοι ακολουθούν μετά;

image Όποιος νομίζει ότι ο κλάδος του θα μείνει απ’ έξω από την κρίση, ή ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν τον αφορούν, είναι πολύ γελασμένος. Και το λέω αυτό, γιατί έχει παρατηρηθεί πολλές φορές διάφορες κοινωνικές ή κλαδικές ομάδες να επικροτούν μέτρα που λαμβάνονται για άλλες, με κορυφαίο παράδειγμα τις μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, που επικροτεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Μετά λοιπόν τους ιδιοκτήτες Δ.Χ. οχημάτων, τους ναυτεργάτες, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, τους φαρμακοποιούς, τους μηχανικούς, τους δικηγόρους, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για τους τραπεζοϋπαλλήλους. Αυτοί είναι που με μαθηματική ακρίβεια θα πληρώσουν το μερίδιο των τραπεζών στην κρίση. Εξηγώ:

Οι τράπεζες, θέλοντας και μη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το χρέος τους προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα λάβουν αναγκαστικά μια σειρά από μέτρα. Και οι συγχωνεύσεις δε θα αποφευχθούν, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια Εθνικής- Αlpha Bank που είδαμε πριν λίγες ημέρες. Αυτές οι συγχωνεύσεις όμως, μεταξύ άλλων, θα φέρουν μοιραία και απολύσεις προσωπικού… Μάλιστα, σε κάποιες έγκριτες ιστοσελίδες οικονομικής ενημέρωσης, υπολογίζουν ότι οι απολύσεις μπορεί να φτάσουν το 30%!

Θα μου πείτε, σωστό και πιο δίκαιο δεν είναι να υπάρξει ισοκατανομή του κόστους της κρίσης σε όλους του κλάδους; Πιθανότατα. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι όταν βάλλεται ένας κλάδος, και οι υπόλοιποι επικροτούν τα μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος του, θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά πριν το κάνουν. Γιατί η κρίση αφορά όλους μας ή μάλλον όλους τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, και στην κατηφόρα που έχει πάρει η χώρα μας, λίγο πολύ όλοι θα ακολουθήσουμε, και θα βάλουμε πλάτη (κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού)  για να έρθει στα ίσια της η Ελλάδα.

Μόνο που φοβάμαι ότι η προσπάθεια γίνεται μερικώς προς λάθος κατεύθυνση, και ίσως να πάνε οι θυσίες μας στο βρόντο!!

1 σχόλιο:

  1. Περικοπές υφίστανται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον τραπεζικό κλάδο. Από κλείσιμο καταστημάτων έως και μειώσεις προσωπικού.
    Δεν έχει μείνει ανέπαφος ο κλάδος αυτός παρά το γεγονός πως δεν βγαίνει προς τα έξω και παρά το γεγονός πως οι τράπεζες συνεχίζουν να είναι, έστω και κατά μικρότερο μέρος, κερδοφόρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή