ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μεγάλη συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία των Minoistas

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Ηρακλειωτών στην ποδηλατοδρομία που διοργάνωσαν οι Minoistas, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Βενιζέλειο νοσοκομείο, κινήθηκαν στη Λεωφόρο Κνωσσού, όπου ο υποτιθέμενος ποδηλατόδρομος έχει μετατραπεί σε λωρίδα στάθμευσης και συνέχισαν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στην οποία, παρόλο που γίνεται ανακατασκευή των πεζοδρομίων, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ποδηλατόδρομο.  Μέσω της Πλατείας Ελευθερίας και της Λεωφόρου Δικαιοσύνης, έφτασαν στα Λιοντάρια και το Δημαρχείο, όπου και θυροκόλλησαν έγγραφη διαμαρτυρία προς το δήμαρχο Ηρακλείου για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη σχετικά με τους ποδηλατόδρομους. Στη συνέχεια, κατέβηκαν  την 25ης Αυγούστου, και μέσω της Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου (παραλιακή) τερμάτισαν στον κόλπο του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με την ελπίδα ότι η δράση τους αυτή θα κινητοποιήσει τους φορείς του δήμου ώστε να εντάξουν τους ποδηλατόδρομους στον άμεσο σχεδιασμό τους για την πόλη.

Πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψη του δημάρχου για τον ποδηλατόδρομο της Λ. Κνωσσού. Γιατί άραγε, ενώ πήρε τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον για την κατασκευή της οδού και του ποδηλατόδρομου, τελικά κατάργησε επί της ουσίας τον τελευταίο; Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χαρτί της ενημέρωσης της αρχής χρηματοδότησης για το πως έχει καταντήσει ο “ποδηλατόδρομος”, μήπως και φοβηθούν στο δήμο ότι θα τους ζητήσουν πίσω τα χρήματα;

Δείτε το βίντεο με την 5η δράση των Minoistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου