ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τέτοιες συμβουλές θα δίνεις Βαγγελιώ;

mihanimanomarxia1

Διαβάζω σήμερα στην εφημερίδα “Πατρίς” ότι λίγο πριν καταργηθεί με τον Καλλικράτη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, αγοράστηκαν 3 μηχανήματα για την Τεχνική Υπηρεσία που κόστισαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ! Και δεν έφτανε το ότι σε λίγους μήνες η Νομαρχία δε θα υπήρχε, αλλά δεν είχε ούτε χειριστές  για να τα δουλέψει, αλλά ούτε έργα αυτεπιστασίας να τα χρησιμοποιήσει!

Μάλιστα, η συντάκτης του σχετικού άρθρου επικαλείται τη μαρτυρία πρώην Νομαρχιακού συμβούλου που συμμετείχε στην επιτροπή για την προμήθεια των μηχανημάτων αυτών, ο οποίος της δήλωσε ότι υπερίσχυσε η γνώμη αυτών που επέμεναν να αγοραστούν, ενώ υπήρχαν και απόψεις ότι έπρεπε να συνταχθεί μια οικονομοτεχνική μελέτη, αλλά δεν εισακούστηκαν. Η δε κ.Σχοιναράκη ήταν σίγουρη ότι αυτά θα έκαναν δουλειά σημαντική για τη Νομαρχία και για την Περιφέρεια. Μάλιστα, κατά την παραλαβή τους στις 14 Οκτωβρίου του 2010 είχε δηλώσει τα εξής:

«Παραλάβαμε σήμερα το Finisher, έπειτα από μια χρονοβόρα διαδικασία. Έτσι έχουμε πλέον τα αναγκαία μέσα, ούτως ώστε να μπορούμε μόνοι μας, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μέσα από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Εποπτείας Υποδομών και Οδών (Ο.Δ.Ε.Υ.Ο.) της Νομαρχίας να ασφαλτοστρώνουμε δρόμους. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα δώσει λύσεις, αφού από τώρα και στο εξής η Νομαρχία Ηρακλείου, έχοντας αποκτήσει το δικό της finisher με όλα τα εξαρτήματα και παράλληλα διαθέτοντας το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, θα έχει τη δυνατότητα να συντηρεί δρόμους μόνη της ή να κατασκευάζει δρόμους όπου χρειάζεται”.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι ούτε το ανθρώπινο δυναμικό διέθετε, ούτε και κανένα έργο συντήρησης έκανε μόνη της…

Τέτοιες συμβουλές θα δίνει η κα Σχοιναράκη στον πρωθυπουργό από εδώ και πέρα; Εδώ επέμενε για ένα τόσο απλό θέμα χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις, να ξοδευτούν μισό εκατομμύριο ευρώ για μηχανήματα που σήμερα σκουριάζουν στις αποθήκες της Περιφέρειας Κρήτης, και ούτε για επίδειξη δεν κατάφεραν να τα βάλουν μπροστά, και θα συμβουλέψει τον Παπανδρέου για “θέματα ειδικής φύσεως”;

Αν αυτό δεν είναι θέμα να παρέμβει ο εισαγγελέας, τότε ποιο είναι; Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι ξοδεύτηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ για μηχανήματα που δε δούλεψαν ποτέ, και που προμηθεύτηκαν λίγο πριν τη λήξη της θητείας της πρώην Νομάρχη, θα έπρεπε να έχει διατάξει έρευνα.

Εγώ όμως θα δεχτώ ότι δεν το ήξερε, μέχρι σήμερα που θα δει το δημοσίευμα στην εφημερίδα. Περιμένω όμως αύριο να καλέσει ο ίδιος τον εισαγγελέα, να του θέσει υπόψη του το θέμα, και να γίνει η σχετική έρευνα. Αλλιώς θα είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος, αφού θα έχει καλύψει ένα τέτοιο σκάνδαλο.

Άντε να δούμε αν επιτέλους αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο, ή αν εξακολουθήσει να ισχύει το “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”…

3 σχόλια:

  1. Το μηχάνημα αγοράστηκε μάλλον για την κατασκευή του δρόμου Ηράκλειο - Επισκοπή. Για να δούμε, θα ερευνηθεί η αγορά, γιατί απ΄ότι ξέρουμε στην Ελλάδα αγορά χωρίς μίζα δεν γίνεται. Τέλος, πόσο δίκιο έχεις για τις συμβουλές που θα δίνει στον Πρωθυπουργό, γιατί να τις χρυσοπληρώσουμε και αυτές. Αν δεν μπορεί τέλος πάντων να κάνει οτιδήποτε άλλο ας καθίσει σπίτι της να πλύνει κανένα πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΕΛΕΑΣ .ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΓΕΛΙΩ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΙ Π.Χ ΘΑΘΕΛΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΟΥΛΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει διάψευση από τη Σχοιναράκη για το θέμα των μηχανημάτων. Δείτε νεότερη ανάρτηση:

    http://antipaloi.blogspot.com/2011/05/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή