ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

300 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο η έκτακτη εισφορά των βουλευτών

Είπαμε βρε παιδιά ότι το μεσοπρόθεσμο είναι χάλια, ότι οι φόροι είναι άδικοι, κλπ κλπ, αλλά δεν είναι σωστό να λέμε και ότι θέλουμε, ή να προσπαθούμε να παραπλανήσουμε τον κόσμο!!!

Το λέω αυτό, γιατί διάβασα την ανακοίνωση των οικολόγων πράσινων που λέει ότι οι βουλευτές, με την έκτακτη εισφορά 5% αντί 4% των υπολοίπων, επιβαρύνονται μόνο 60 ευρώ το μήνα επιπλέον. Για την ακρίβεια, αναφέρει:

«Στην ουσία πληρώνουμε, με δεκάδες δις ευρώ αιματηρών και άδικων επιπλέον φόρων και περικοπών, την απουσία πολιτικής βούλησης για σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή και τις γκρίζες περιουσίες. Τα 60 ευρώ το μήνα που θα συνεισφέρει κάθε πολιτικός, αποτελούν κακόγουστη φάρσα μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που γλυτώνει ο ίδιος μέσω των φορολογικών του προνομίων. 

Ο επιπλέον συντελεστής της έκτακτης εισφοράς για τους βουλευτές (5% αντί 4%) αντιστοιχεί σε επιπλέον μηνιαία επιβάρυνση μόλις 60 ευρώ.

Αντίθετα, η διατήρηση της «αυτοτελούς φορολόγησης» της βουλευτικής αποζημίωσης σε συνδυασμό με τα αφορολόγητα «έξοδα παράστασης» για το 50%, σημαίνει, με πρόχειρους υπολογισμούς: Ετήσιο όφελος 13.000 ευρώ για τους (ελάχιστους) βουλευτές χωρίς άλλα εισοδήματα…”

Όποιος το διαβάζει αυτό, νομίζει ότι οι βουλευτές θα συνεισφέρουν 60 ευρώ το μήνα μόνο!! Όμως το λέει και η ανακοίνωση, απλά δεν το τονίζει επίτηδες νομίζω, ότι αυτά τα 60 ευρώ είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ από κάποιον άλλο πολίτη που βγάζει τα ίδια χρήματα με το βουλευτή.

Αν το δεχτούμε αυτό, τότε ο βουλευτής θα πληρώσει έκτακτη εισφορά το μήνα 5x60= 300 ευρώ, δηλαδή το χρόνο 12x300= 3600 ευρώ!!! Νομίζω ότι για έκτακτη εισφορά δεν είναι άσχημα! Φυσικά και δεν είναι αρκετό αυτό, αλλά όχι ότι δεν είναι και τίποτα! Άπό τα 72000 ευρώ εισόδημα, θα πληρώσει 3600 επιπλέον φόρο. Και η εισφορά αυτή είναι και για τα εισοδήματα που είναι αφορολόγητα, όπως βλέπετε παρακάτω:

image

Θα συμφωνήσω βέβαια με τους οικολόγους πράσινους ότι τα αφορολόγητα έξοδα παράστασης και η αυτοτελής φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης θα πρέπει να φορολογούνται με τις φορολογικές κλίμακες των φυσικών προσώπων, οπότε ο επιπλέον φόρος που θα προκύπτει έτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τα 3600 ευρώ. Μάλιστα εγώ το έχω πάει και ένα βήμα παραπέρα, και ζητάω ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!!! Όμως ένα ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ βήμα από την πρότερη κατάσταση είναι και αυτή η έκτακτη εισφορά, και είναι κυρίως συμβολική.

Καλύτερα να  επικροτούμε και κάποιες θετικές κινήσεις αν υπάρχουν από την πλευρά της (κάθε) κυβέρνησης, παρά να τα βλέπουμε όλα μαύρα… Γιατί με αυτό, θα τους δείχνουμε την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούμε να κινηθούνε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου