ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή επιστολή συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων προς του βουλευτές του νομού Ηρακλείου

ΠΡΟΣ:
Βουλευτές νομού Ηρακλείου

Κοινοποίηση: Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
                      Ενημερωτικά Blogs και ιστοσελίδες

Θέμα: Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που κατατίθεται τη Δευτέρα 27/6/2011στη Βουλή. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας για τη σωτηρία της χώρας και αποτελεί προϋπόθεση (με εκβιαστικό τρόπο) για να πάρουμε την 5η δόση του δανείου.

Ανάμεσα σε άλλες διατάξεις, το πρόγραμμα αυτό που πρόκειται να εφαρμοστεί με τον εφαρμοστικό νόμο, προβλέπει:

τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ, έκτακτη εισφορά, αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (θα αυξηθεί 5-6 λεπτά η τιμή του για τους καταναλωτές), αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10% κλπ.
τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο (1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις για φέτος) και τη μείωση συμβασιούχων του Δημοσίου.
τη θέσπιση νέων κριτηρίων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, με τα οποία θα αποκλείονται ακόμα περισσότεροι άνεργοι από το δικαίωμα να τους χορηγείται το επίδομα.
την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, που στο νομό μας θα σημάνει την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του λιμανιού της πόλης μας, ενώ από το σχέδιο δε λείπει η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και άλλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Ο λαός της χώρας εδώ και ένα μήνα έχει δείξει τη θέλησή του. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που έχουμε βγει στις πλατείες απαιτούμε πραγματική δημοκρατία. Απαιτούμε να μην ξεπουληθεί η χώρα και οι πολίτες της. Καταδικάζουμε αυτό το σύστημα που έφερε τη χώρα και την κοινωνία σε αυτή την κατάσταση. Απαιτούμε να φύγουν οι υπαίτιοι. Απαιτούμε να μην ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο, που θα μας καταδικάσει για τις επόμενες δεκαετίες στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Αφουγκραστείτε το λαό και τις διαθέσεις του. Σας γνωστοποιούμε ότι σε περίπτωση που ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο θα είστε ανεπιθύμητοι στο νομό. Στην πόλη του Ηρακλείου δε χωράει κανείς ο οποίος αθετεί το λόγο του (μήπως θυμάστε τί έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά;), ο οποίος με τις πράξεις του δεν εξυπηρετεί τους πολίτες, αλλά υπακούει σε εντολές εκ των έξωθεν και ωφελεί μόνο τους λίγους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου