ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Θα πεινάσουν οι καημένοι οι βουλευτές!!!

Μειώθηκε με ομόφωνη απόφαση της βουλής η αποζημίωση των βουλευτών για παράσταση στις επιτροπές στα 150 ευρώ από 300 που ήταν μέχρι σήμερα ΑΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Μάλιστα ο πρόεδρος της βουλής επισήμανε στην ομιλία του ότι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν και αυτοί στις θυσίες για τον περιορισμό της δαπάνης του δημοσίου.

Και αφού υπενθύμισε μια σειρά από αποφάσεις που έχουν παρθεί από την Άνοιξη του 2010 για τον περιορισμό των αποδοχών των βουλευτών, μας γνωστοποίησε το εξής απίστευτο:

Οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των Βουλευτών, με αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα, ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ, τουλάχιστον. Οι περικοπές αυτές ξεπερνούν το 35% των συνολικών ετήσιων αποδοχών του Βουλευτή”.

Τι μας είπε δηλαδή ο κος Πετσάλνικός; Ότι αφού το 35% των αποδοχών των βουλευτών είναι 40.500 τουλάχιστον, με απλή μέθοδο των τριών βρίσκουμε ότι ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 115.000 ευρώ!!!  ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 75.000 ευρώ!!

Σιγά καλέ, θα πεινάσουν οι καημένοι οι βουλευτές!!! Μόλις 75.000 ευρώ το χρόνο;;; Και τρώνε και τόσες μούτζες τελευταία;;; Δεν αξίζει καν τον κόπο!!!

Και για να σοβαρευτούμε και λίγο, επικροτώ φυσικά τη μείωση της αποζημίωσης για την παράσταση σε επιτροπές. Όμως θα έπρεπε ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!!! Είναι ή δεν είναι μέρος της δουλειάς τους; Γιατί να αποζημιώνονται έξτρα ; Αφήστε που οι περισσότεροι από αυτές απλά πάνε και υπογράφουν, χωρίς να τους ελέγχει φυσικά κανένας, μόνο και μόνο για να πάρουν την αποζημίωση… 

Μία είναι η λύση όσον αφορά τη βουλευτική αποζημίωση: να είναι ενιαία για όλους, φορολογητέα εξολοκλήρου, και σε επίπεδα μη προκλητικά για τους πολίτες.  Και, γιατί όχι, να ενταχθούν και οι βουλευτές ως δημόσιοι λειτουργοί, στο ενιαίο μισθολόγιο. Να δώσουν το καλό παράδειγμα και στους πολίτες και στους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους. Όχι να περικόπτουν με δικές τους αποφάσεις τις συντάξεις ακόμα και των αγροτών που είναι κάτω από 300 ευρώ, και αυτοί να ζουν πλουσιοπάροχα…

Υ.Γ.: Ότι ο υιός Μητσοτάκης θα ήταν ο πρώτος βουλευτής που έχει παραιτηθεί από τη βουλευτική αποζημίωση για τη συμμετοχή σε επιτροπές, δεν το περίμενα! Μάλιστα επέστρεψε και το βουλευτικό αυτοκίνητο, και θα κινείται πλέον με το δικό του!!! Κάτι αντίστοιχο ανακοίνωσε στη συνέχεια και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Χαρά Κεφαλίδου. Και αυτοί οι δύο είναι οι μόνοι που το έχουν κάνει. Για να δούμε, θα φιλοτιμηθούν κι άλλοι;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου